La Xina diu haver desenvolupat “amb èxit” una vacuna contra el coronavirus

Els assajos clínics del fàrmac, que asseguren que està preparat per a una producció “a gran escala”, començaran a l’abril.

Proves de la vacuna de coronavirus, en una imatge d'arxiu
Proves de la vacuna de coronavirus, en una imatge d'arxiu / Bing Guan (Reuters)

El Ministeri de Defensa de la Xina assegura haver desenvolupat “amb èxit” una vacuna contra el nou coronavirus Sars-CoV-2, causant de la pneumònia Covid-19, i ha autoritzat les proves en humans, encara que no ha precisat quan començarien els assajos.

Segons ha fet públic aquest dimarts en un comunicat, la vacuna l'ha desenvolupada l’equip d’investigació liderat per l’epidemiòloga Chen Wei, de l’Acadèmia Militar d’Investigació Mèdica. La doctora afirma que la vacuna està desenvolupada d’acord amb “estàndards internacionals i les regulacions locals” i que està preparada per a “una producció a gran escala, segura i efectiva”.

Diverses institucions xineses han anunciat, d’altra banda, que posaran en marxa a l’abril assajos clínics per a comprovar l’eficàcia d’altres vacunes que el país està desenvolupant contra el virus. El Ministeri d’Educació xinés apunta que disposen d’una basada en vectors virals de la grip, que es troba actualment en fase d’experimentació amb animals. Mentrestant, tres nous productes per a diagnosticar el coronavirus s'han aprovat i s'han aplicat clínicament a Xangai.

La Xina, amb xifres a la baixa

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha informat que la passada matinada s’han certificat 11 morts, totes a la província de Hubei, focus del virus. Aquestes xifres situen el total en 3.237 decessos, entre els 80.894 contagis detectats des de l’inici del brot. La ciutat de Wuhan, en quarantena des del 23 de gener i la més castigada per aquesta malaltia, va registrar un únic cas de contagi local en tot el país.

Així, després de l’últim comunicat de les autoritats sanitàries, el nombre de contagiats “actius” és de 8.056, dels quals 2.622 es troben en estat greu –2.514 a Wuhan–. A més, 69.601 pacients han reaccionat amb èxit al tractament i han sigut donats d’alta.

Tant el nombre de nous contagis com el de decessos ha continuat igual o per davall dels 21 diaris des del passat dia 11, sempre segons les estadístiques oficials. L'endemà, el 12 de març, el govern xinés va declarar que el pic de transmissions havia arribat a la fi al país asiàtic.

També et pot interessar

stats