La Xina no detecta cap contagi per Covid-19 en les últimes 24 hores

El govern xinés informa que és la primera vegada que no registra nous casos des que va començar la pandèmia.

Voluntaris mesuren la temperatura d'un home a Jilin
Voluntaris mesuren la temperatura d'un home a Jilin / China Daily (Reuters)

La Xina no ha registrat aquest divendres cap nou cas confirmat de Covid-19 per primera vegada des que va començar la pandèmia. Des del passat 11 de maig, els casos nous confirmats diàriament al país es mantenien per davall de la desena.

Malgrat això, en les últimes setmanes s'han detectat més d'una trentena d'infectats, molts a les províncies xineses del nord-est frontereres amb Rússia i relacionats amb persones xineses que tornen al seu país. Com a conseqüència, en la zona s'han imposat estrictes mesures de limitació de moviments.

Des del març passat, la Xina ha registrat una considerable caiguda de la transmissió de nous casos del virus en l'àmbit local, després que dràstiques mesures de prevenció i limitació de moviments ajudaren a controlar la pandèmia en moltes parts del país.

Quant a les morts, aquest divendres no se n'ha registrat cap i la xifra de defuncions confirmades des del començament de la pandèmia s'eleva a 4.634.

Xifres baixes en països veïns

A Hong Kong queden 32 casos actius entre els 1.065 casos totals detectats a l'excolònia britànica, dels quals quatre han mort, mentre que a Taiwan queden 26 casos actius entre els 441 casos i set morts comptabilitzats a l'illa des del començament de la pandèmia.

També et pot interessar

stats