La Xina comunica 42 nous contagis actius, la xifra més alta en dos mesos, i 38 asimptomàtics

El país ha detectat un brot a la regió de Xinjiang, després de setmanes en què la totalitat dels casos eren importats.

Persones amb mascareta als carrers de Pequín
Persones amb mascareta als carrers de Pequín / Tingshu Wang (Reuters)

La Xina ha reportat 42 nous casos actius de Covid-19, la xifra més alta en dos mesos. Cal anar-se’n al 10 d'agost per a trobar un recompte d'infeccions superior.

Vint dels contagis són importats, mentre 22 ho han sigut per transmissió comunitària. Al darrere d'aquest repunt hi ha l'augment de les infeccions a la regió nord-oest de Xinjiang, on fa una setmana va haver-hi un brot en una fàbrica de la ciutat de Kasghar, amb 183 positius, la gran majoria asimptomàtics. El país no informava d'un contagi local des del passat 15 d'octubre.

Tanmateix cal posar el recompte xinés en quarantena, ja que el país no computa els casos asimptomàtics en l'estadística. El país ha notificat 38 positius sense símptomes en les últimes hores, la meitat d'ells per contagi local, una xifra que fa pujar el total de contagis de 42 a 80 casos, segons els estàndards del recompte europeu.

Amb tot, el país continua burlant el coronavirus lluny dels pics de febrer, quan la corba de contagis va arribar al punt àlgid i va posar el país en confinament.

La xifra total de casos actius a la Xina és de 868 persones. 298 són contagis actius, quatre d'ells en estat greu. I 570 asimptomàtics sota observació, 408 dels quals corresponen a casos importats, és a dir, de persones que provenien d'altres països.

Des de l'inici de la pandèmia Pequín ha notificat més de 91.000 positius i 4.634 morts.

També et pot interessar

stats