La Xina augmenta les restriccions per a detindre el brot de Covid-19 del mercat de Pequín

Els nous casos de coronavirus mantenen l’amenaça sobre Amèrica, mentre s’acosta la que es pronostica com la major recessió econòmica de l’últim segle.

Un vigilant de seguretat comprova la temperatura de la gent a l’entrada de l’hospital Youan per fer proves COVID-19 a Pequín
Un vigilant de seguretat comprova la temperatura de la gent a l’entrada de l’hospital Youan per fer proves COVID-19 a Pequín / Stringer (Efe)

Les autoritats sanitàries de la Xina han registrat l’última jornada un repunt de 40 casos de coronavirus, 8 procedents de l’exterior i 32 locals, dels quals 27 es van registrar a Pequín després del brot detectat al principal mercat de la capital. El govern municipal ha anunciat que la ciutat queda en “estat de guerra” per a atallar aquest nou brot, que deixa ja 106 casos confirmats des de dijous passat.

Un dispositiu de 100.000 persones supervisen 7.120 comunitats veïnals –més d’una vintena han quedat ja bloquejades– per a evitar una propagació massiva del patogen entre la població. Així, tot el personal i qui haja tingut contacte pròxim amb casos confirmats o amb el mercat de Xifandi, que ocupa una superfície de 112 hectàrees, s’han de quedar a casa i sotmetre’s una prova de coronavirus en un dels centres designats a Pequín.

Només diumenge es van realitzar proves a 76.499 persones, de les quals 59 van donar positiu per coronavirus. A més de les proves i les mesures de control i prevenció, la ciutat ha intensificat la inspecció dels mercats i altres negocis amb productes frescos per a garantir que no circulen productes contaminats amb el patogen. D’altra banda, l’executiu de la capital xinesa ha prohibit temporalment eixir de la ciutat en taxis i altres vehicles que ofereixen serveis de conducció.

Contagis a l’alça i recessió, el còctel letal d’Amèrica

El coronavirus manté Amèrica trasbalsada per les 200.000 víctimes mortals i els 3,7 milions de contagis de Covid-19, mentre s’acosta la que veus expertes pronostiquen que serà la major recessió econòmica de l’últim segle. L’informe més recent de l’Organització Mundial de la Salut indica que la xifra d’afectats pel virus ronda en el món els huit milions i els morts els 435.000.

Amèrica és actualment el continent amb més contagis, amb 3,7 milions, i té el país més afectat del planeta, els Estats Units, que representen al voltant de dos milions de casos i un balanç fúnebre de 116.000 decessos. Hi ha alarma també al Brasil per les seues 43.000 morts i prop de 870.000 malalts; a Mèxic, que depassa els 146.000 contagis; el Perú i Colòmbia, que ronden entre tots dos les 200.000 infeccions.

L’Amèrica central també és vigilada de prop, ja que va experimentar la setmana passada una escalada de casos i morts sense precedents, amb xifres diàries màximes en quasi tots els seus països. Això no ha impedit que la seua colpejada economia comence a reobrir. Pel que fa a Europa, els països més afectats mantenen una tendència cap a l’estabilització amb unes corbes de contagis pràcticament horitzontals. El Regne Unit, però, en manté una d’elevada de nous casos i registra la major xifra de víctimes, amb vora 42.000 persones que han perdut la vida a causa del virus.

També et pot interessar

stats