La Xina aprova per primera vegada l'ús comercial d'una vacuna local contra la Covid

La farmacèutica estatal Sinopharm assegura que ha demostrat una eficàcia del 79,34% en la fase final dels assajos clínics.

Detall de la vacuna de Sinopharm durant la presentació pública
Detall de la vacuna de Sinopharm durant la presentació pública / Reuters

Les autoritats xineses han aprovat, per primera vegada, l'ús comercial d'una de les vacunes que s'han desenvolupat al país; la solució creada per la farmacèutica estatal Sinopharm i l'Institut de Productes Biològics de Pequín.

L'autorització s'ha produït 24 hores després que les dues companyies la sol·licitaren al regulador, avalant una eficàcia del 79,34% en la fase tres dels assajos clínics. Els Emirats Àrabs Units, un dels països que participaren en les proves, anticiparen una efectivitat superior, de vora el 86%, en les proves preliminars.

Un portaveu de l'Administració Nacional de Productes Mèdics (NMPA), l'òrgan regulador, n'ha justificat l'aprovació perquè "els beneficis coneguts i potencials" de la vacuna "superen als riscos coneguts i potencials". I ha assegurat que les proves han superat àmpliament els requisits fixats al país i en els estàndards de l'OMS.

Ni la farmacèutica ni les autoritats xineses han aportat dades sobre la xifra de participants en els assajos ni sobre els efectes secundaris que s'han notificat. La NMPA ha dit que aquesta informació es publicarà "més avant en publicacions mèdiques xineses i d'altres països".

Vacunes per a casos d'urgència

Abans d'aquesta primera aprovació per a ús comercial d'una vacuna, la Xina havia autoritzat al juny l'ús d'altres solucions que havien desenvolupat, per a ser administrades en casos d'urgència, és a dir, per a persones amb un alt risc de contagi. El subdirector de la Comissió Nacional de Sanitat, Zeng Yixin, ha revelat que des d'aquella aprovació i fins novembre es van administrar més de milió i mig de dosi de les vacunes. El 15 de desembre la Xina va accelerar aquesta campanya de vacunació a grups de risc i va injectar 3 milions de dosis més.

També et pot interessar

stats