La Xina afirma que Espanya ha comprat tests ràpids de Covid-19 a una empresa sense llicència

El Ministeri de Sanitat ha retornat 9.000 tests ràpids per incomplir l’exigència de qualitat.

El govern espanyol obtindrà cinc milions de tests ràpids
El govern espanyol obtindrà cinc milions de tests ràpids / Arxiu

L’ambaixada xinesa ha assegurat aquest dijous que Espanya va comprar tests ràpids de Covid-19 a una empresa sense llicència. Així ho assenyala en el seu compte de Twitter, on ha especificat que Shenzhen Bioeasy Biotechnology no ha aconseguit encara la llicència oficial de l’Administració Nacional de Productes Mèdics de la Xina per a vendre els seus productes.

Així mateix, assenyala que el Ministeri de Comerç de la Xina va oferir a Espanya una llista de proveïdors classificats, en la qual Shenzhen Bioeasy Biotechnology no estava inclosa. “La compra de materials sanitaris anunciada per Sanitat està en curs i els materials no han eixit de la Xina encara”, ha recalcat.

Per la seua banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri, Fernando Simón, ha reconegut que hi va haver una primera partida de 9.000 tests ràpids que han hagut de ser retornats perquè no van superar la validació.

Tant el Centre Nacional d’Epidemiologia com diversos hospitals de la Comunitat de Madrid els van validar de començar a utilitzar-los i van descobrir que les especificacions del lot no corresponen al que s’indicava en els certificats de qualitat amb marcatge CE. Per això, ha continuat Simón, s’han retornat en concret aquests lots, i “l’empresa els canviarà”.

Espanya obtindrà cinc milions de tests ràpids en breu

No obstant això, Simón ha precisat que el govern espanyol ha aconseguit altres proveïdors per a obtindre cinc milions de tests ràpids. A més, ha avançat que s’està treballant amb empreses de biotecnologia espanyoles perquè aquests tests es produïsquen en un breu termini.

Els tests ràpids adquirits són antigènics (busquen el virus) i serològics (busquen una fase més avançada de la infecció o haver passat infecció en el passat), la qual cosa permetrà fer-se una idea dels casos reals que han patit la malaltia i també informació de la possible immunitat que s’ha generat en la població i el risc al qual es pot exposar en el futur.

En aquest moment, Sanitat estan realitzant uns 20.000 tests diaris en els laboratoris. "Els tests ràpids ens facilitaran molt la vida", en permetre identificar casos més lleus i a descarregar la pressió dels laboratoris, segons ha apuntat Simón, que preveu un increment dels casos positius quan es realitzen els tests ràpids de manera massiva.

També et pot interessar

stats