Ximo Puig anuncia l'entrada en una fase 3 avançada

A més de permetre's la mobilitat interprovincial, augmenten els aforaments en locals i s'amplia la dimensió dels grups de reunió.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la compareixença d'aquest dissabte
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la compareixença d'aquest dissabte / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana entrarà dilluns, 15 de juny, en la fase 3 de la desescalada decretada per la crisi de Covid-19. Una consideració que permetrà a la ciutadania fer coses que fins ara no estaven permeses.

En aquesta nova fase, l'autoritat que gestionarà la desescalada serà el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha explicat hui en una declaració institucional les principals novetats del decret que marcaran les noves mesures de seguretat.

Puig ha anunciat que aquesta nova etapa serà una fase 3 avançada, més oberta que la normativa marc del Ministeri de Sanitat, on s'amplien els aforaments màxims permesos en establiments i locals, augmenten les dimensions dels grups de reunió, desapareixen les franges horàries i es deixen enrere les fronteres provincials, amb la consideració de tot el País Valencià com una unitat territorial, on estaran permesos els desplaçaments entre comarques.

"Ha arribat l'hora d'alçar-nos", ha dit el cap del Consell. "L'emergència sanitària està controlada. Ara toca flexibilitzar les restriccions que han limitat l'activitat de comerços i empreses, el que ha causat un perjudici econòmic i social".

El decret de la Generalitat es publicarà aquest mateix dissabte i consta de 53 articles i sis disposicions, agrupats en tres àmbits: social i educatiu, econòmic i lúdic i esportiu.

"Entrem en un nou escenari que serà l'última etapa del túnel que hem travessat", ha assegurat Puig, que ha insistit que avancem no cap a una nova normalitat, sinó cap a una "normalitat millorada que incorpore les lliçons apreses i les oportunitats creades".

També et pot interessar

stats