Xifres de guerra als Estats Units: el coronavirus mata 3.927 persones en un dia

El nou rècord diari de defuncions supera les morts de l'11S i les baixes nord-americanes a la batalla de Normandia.

Una enfermera cobreix el cadàver d'un pacient de Covid-19 a Houston, a Texas
Una enfermera cobreix el cadàver d'un pacient de Covid-19 a Houston, a Texas / Callaghan O'Hare (Reuters)

La Covid-19 insisteix a trencar totes les previsions més negatives per als Estats Units. En només un dia el virus ha matat 3.927 persones al país, segons les dades facilitades per la Universitat Johns Hopkins. Superen en més de 200 les defuncions de dimarts passat, quan s’havia marcat el rècord anterior de defuncions.

Són xifres de guerra. El nombre de víctimes mortals supera les baixes estatunidenques durant el desembarcament de Normandia, en la Segona Guerra Mundial (2.500) i les de l'atac terrorista de l'11S, quan van perdre la vida 2.977 persones.

L'hivern ha disparat també els contagis, que aquest dimecres fregaven els 190.000 positius. El país acumula més de 19 milions de casos i 341.845 morts des del començament de la pandèmia.

Rècord de contagis i defuncions a Europa

Un dia després de comunicar un rècord de defuncions, amb més d'un miler de decessos, Alemanya ha notificat 964 morts més i 33.071 nous contagis.En el missatge de Cap d'Any, Angela Merkel ha avançat la ciutadania que les pròximes setmanes seran dures. En els últims dies les autoritats han advertit la població de la possibilitat d'endurir les restriccions excepcionals que s'apliquen al país des de finals de desembre.

El Regne Unit centra en la campanya de la vacunació la màxima esperança envers l'empitjorament de la situació epidemiològica i l'avanç d'una nova variant del virus. En les últimes 24 hores han comunicat 981 noves morts, el rècord diari de defuncions des de l'abril, i 50.000 contagis, 10.000 més que en dia anterior. El govern britànic recorrerà a l'exèrcit a fi de poder administrar fins a 100.000 vacunes al dia.

Tres quartes parts dels anglesos estan des d'aquest dijous sota el nivell màxim de confinament. Tots els negocis no essencials estan tancats, s'han limitat al màxim les reunions, i es retarda la tornada a escola després de Nadal. El primer ministre d'Irlanda ha informat que se suspenen els vols amb el Regne Unit.

El registre diari de defuncions ha sigut més contingut a França –304 en les últimes hores– on, per contra, torna a disparar-se la xifra de contagis. El repunt de positius deixa 26.457 nous casos, dies després de les celebracions nadalenques. La xifra tota d'infectats des de l'inici de la pandèmia és de 2.600.000 contagis. El coronavirus ja ha matat més de 64.000 persones al país.

També et pot interessar