Les xifres de la Covid-19: més de 40 milions de contagis al món

Espanya frega el milió i es el cinqué país del planeta en nombre absolut d'infeccions.

Un mercat de Nova Delhi
Un mercat de Nova Delhi / Anushree Fadnavis (Reuters)

Cada dia que passa, la pandèmia continua batent rècords en tot el planeta mentre avança sense treva i afecta ja 189 països. Aquest dilluns s'han superat els 40 milions de contagis en el món i fins ara han perdut la vida més d'1,1 milions de persones diagnosticades amb Covid-19, segons les últimes dades del recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. Les xifres que proporciona diàriament l'Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyalen que el continent americà acumula més de 18,7 milions de infeccions i el sud d'Àsia 8,4 milions, encara que és Europa, que acaba de superar la barrera dels huit milions de positius, el continent on els casos diaris avancen a més velocitat, amb un ritme entre 130.000 i 160.000 per jornada.

Els Estats Units segueixen al capdavant com el país que més contagis i defuncions ha registrat, més de 8,2 milions i 220.119, respectivament. El segueixen en segon i tercer lloc, l'Índia (7,5 milions de persones infectades i 114.610 víctimes mortals) i el Brasil (5,2 milions de positius i 154.176 morts).

Amb aquest escenari, amb un creixement exponencial del virus en moltes zones del globus, especialment Europa i Amèrica del Nord, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s'ha mostrat preocupat aquest dilluns perquè el món mostra símptomes de fatiga en la lluita contra la pandèmia. Ha advertit, però, que és durant aquest cansament quan la Covid-19 aprofita per a expandir-se. “No podem abandonar, perquè és aleshores quan el coronavirus pot contagiar-se a gran velocitat”, ha afirmat.

Espanya frega el milió

A l'estat espanyol, cinqué en el rànquing de contagis en tot el món per darrere de Rússia, les xifres marquen també registres redons. És, de fet, el país europeu amb un volum més elevat de casos en termes absoluts, que s'apropa cada vegada més al milió de persones infectades (974.449 segons el darrer balanç).

Aquest dilluns la pandèmia va anotar-se un nou rècord, amb quasi 38.000 positius notificats pel Ministeri de Sanitat en un sol dia. La xifra inclou els casos detectats també durant el cap de setmana, ja que en eixe període el departament encapçalat per Salvador Illa no actualitza les dades, però és la més alta de tota la pandèmia. Les defuncions, d'altra banda, freguen quasi les 34.000, després que el govern espanyol hi afegira 217 més de noves en l'últim recompte.

Quasi 50.000 contagis a la Comunitat Valenciana

Els contagis a Comunitat Valenciana, d'altra banda, ja sumen vora 50.000. Continua sent la segona comunitat amb millors registres pel que fa a incidència acumulada del virus, amb 115 infeccions per cada 100.000 habitants en catorze dies, només per darrere de Canàries. Però l'augment de la pressió hospitalària, especialment acusada durant l'última setmana, preocupa les autoritats sanitàries. Respecte al dilluns de la setmana anterior, els ingressos hospitalaris s'han disparat un 40% en passar de 473 als 665 notificats aquest dilluns. La tendència es repeteix en les unitats de cures intensives, que en el mateix període de temps han passat d'albergar 72 pacients a 106, un 47% més. Des que va començar la crisi sanitària, 1.726 valencians i valencianes han mort diagnosticades amb Covid-19.

També et pot interessar

stats