La xifra total de morts per coronavirus supera el milió de persones

Representa un 3% dels contagis que ja han superat els 33 milions d'infectats.

Un veí de Nova Delhi dóna l'últim adéu a un familiar vestit amb un EPI
Un veí de Nova Delhi dóna l'últim adéu a un familiar vestit amb un EPI / À Punt NTC

La pandèmia de coronavirus ha arribat a un punt d'inflexió aquest dilluns després que s'haja produït la mort 1 milió per Covid-19. Actualment, segons ha informat l'Organització Mundial de la Salut, el ritme de defuncions diàries es troba al voltant de les 5.000.

Des que es va registrar el primer cas oficial de coronavirus a la Xina el 31 de desembre de 2019, la Covid-19 ja ha arribat a contagiar uns 33 milions de persones en tot el món. Només el continent americà concentra la meitat dels contagis globals, amb més de 16 milions de casos. D'aquests, els Estats Units és el primer país del món, amb més de 7 milions d'infectats, i el Brasil, el tercer, amb quasi 5 milions.

Per la seua banda, Europa acumula ja més de cinc milions i mig de casos i preocupa l'increment de contagis diaris, que en les últimes jornades ha arribat als 80.000. El primer país per nombre de contagis és Rússia, amb més d'1,1 milions, seguit d'Espanya, amb més de 700.000 i huité a escala global; i França, amb quasi 600.000 contagis.

El continent asiàtic, segons la versió oficial, bressol del coronavirus, manté un ritme de contagis molt elevat, principalment a causa de l'Índia. El país més poblat del món, és també el que més contagis té a Àsia amb 6 milions, i el segon del món, només superat pels Estats Units. L’Iran, amb quasi 450.000 contagis, és el segon país del continent per nombre d'infectats. Per la seua banda, la Xina només comptabilitza 90.000 contagis que continuen augmentant, però a un ritme molt inferior al de la resta del món, quasi residual.

A Àfrica, el país amb més casos de coronavirus és Sud-àfrica. Actualment, en registra més de 670.000 i més de 16.000 morts i se situa com el dècim país a escala mundial. El segon país amb més casos de coronavirus del continent és el Marroc amb 117.000.

Finalment, al continent d'Oceania, on es creia controlada la pandèmia, s'han hagut de confinar noves ciutats com Melbourne, a Austràlia, per l'aparició de nous casos. Actualment, la ciutat ja ha tornat a recuperar una activitat relativament normal. No obstant això, tot el país comptabilitza més de 27.000 contagis i 875 morts per coronavirus.

També et pot interessar

stats