La xifra de persones hospitalitzades baixa un 25% en una setmana a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat també ha registrat una lleugera davallada en les persones que estan a les UCI, que ara són 145.

Imatge d'arxiu d'un dels hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu d'un dels hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Els bons indicadors continuen a la Comunitat Valenciana. Així, aquest dijous, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat que els hospitals valencians tenen 500 persones ingressades: 31 a la província de Castelló, 235 a la província d'Alacant i 234 a la província de València. La xifra d'hospitalitzats baixa, per tant, vora 25% respecte a dijous passat, moment en què es notificaren 663 persones ingressades.

Les unitats de cures intensives també experimenten una lleugera davallada, encara que, això sí, més lenta que la de les hospitalitzacions en planta. Aquest divendres s'han notificat 145 persones ingressades a les UCI, quatre persones menys que ahir, i 27 menys que l'inici de la setmana.

D'altra banda, Sanitat ha notificat 178 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens des de l'última actualització, que situa la xifra total de positius en 383.737 des de l'inici de la pandèmia.

També s'han registrat 13 defuncions des de l'última actualització, una en residències. D'aquesta forma, el total de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 7.038 persones: 774 a la província de Castelló, 2.653 a la província d'Alacant i 3.611 a la província de València.

En aquests moments, hi ha 3.813 casos actius a la Comunitat Valenciana, fet que suposa un 0,96% del total de positius.

Actualització de la situació en residències

Respecte a l'actualització de les residències, hi ha casos positius en 14 centres de majors, en 4 centres de diversitat funcional i en 2 centres de menors. La Conselleria de Sanitat ha notificat també 12 residents positius, i 19 casos que afecten treballadors i treballadores dels centres.

Per últim, s'han registrat 5 nous brots de coronavirus. El més gran, de 10 casos d'origen social, s'ha notificat a Sant Vicent del Raspeig.

També et pot interessar

stats