La xifra de morts a Espanya cau als 410

És la primera vegada que es baixa de les 500 defuncions diàries.

La xifra de morts a Espanya cau als 410
La xifra de morts a Espanya cau als 410

En les últimes 24 hores, 410 persones han mort a Espanya per coronavirus, 155 menys que dissabte. És la xifra més baixa de defuncions registrada des de fa un mes. Des que va començar la pandèmia, el coronavirus s’ha cobrat ja la vida de 20.453 persones a tot l’estat.

"És la primera vegada que baixem dels 500 morts", s'ha felicitat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries Fernando Simón. "És una xifra que incita a l'esperança", encara que "els caps de setmana sempre hi ha un retard en la notificació, que s'aprecia en les dades de dimarts", ha afegit.

Des d'ahir, el ministeri de Sanitat ha incorporat una nova columna de dades amb els positius asimptomàtics detectats amb els nous tests ràpids, el que ha fet créixer el nombre de contagiats fins als 198.470. Si només s'agafen els infectats amb símptomes, la xifra de contagis nous ascendeix a 4.218, mentre que el total és de 195.944 si s'atén aquest criteri. Així, l'increment de contagis es manté en un 2,2% i mostra una línia de la corba descendent amb alts i baixos des que es va decretar l'estat d'alarma, quan els increments estaven en un 20%.

2.526 contagiats asimptomàtics

Pel que fa al recompte de dades que aporten les diferents comunitats autònomes, continuen les crítiques i els problemes. Dissabte, el Ministeri de Sanitat va incorporar una nova columna de dades amb els positius asimptomàtics detectats amb els nous tests ràpids.

En les últimes 24 hores, la xifra de persones que han donat positiu a partir de tests serològics s'ha elevat als 2.526. Es tracta de persones amb defenses contra el coronavirus i immunes a la malaltia, segons ha informat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Ahir van rebre l’alta 2.695 persones i el total de curacions és de 77.357.

La Comunitat Valenciana registra 23 morts i 241 altes

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, des de dissabte s’han registrat 23 morts per Covid-19, la xifra més baixa des de dilluns passat. En les últimes 24 hores s’han detectat 133 nous casos de coronaviurs i 241 persones han rebut l’alta mèdica per esta malaltia.

També et pot interessar

stats