La xifra de defuncions diàries per coronavirus a Espanya cau a 59 persones

És el segon dia consecutiu per davall de cent des de l’inici de la pandèmia.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La xifra de defuncions a Espanya ha baixat del centenar per segon dia consecutiu, amb altres 59 morts registrades des d’ahir. Fins ara han mort 27.709 persones en tot el país.

El nombre de nous casos diagnosticats continua a la baixa, amb 285, el més baix des que es va declarar la pandèmia. La xifra total de contagis s’eleva així a 231.606 casos.

També s'han produït 172 noves hospitalitzacions en les últimes 24 hores, fins als 125.233 ingressats en els hospitals espanyols, mentre que els ingressos a l'UCI han pujat en 15 de nous, fins als 11.437 actuals.

Per al responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, són dades “realment bones”. A pesar que a principis de setmana hi sol haver un descens, ha insistit que l’evolució de la pandèmia “és molt bona”. No obstant, cal assenyalar que sis comunitats autònomes no havien notificat les dades en el moment en què va comparéixer Fernando Simón.

A més, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha exposat algunes de les conclusions que ofereix el nou sistema de comptabilitzar els casos, orientats a partir d’ara a “detectar casos actius” i, per tant, el risc de transmissió del coronavirus.

Important reducció de la letalitat

La primera és la reducció de la letalitat de la Covid-19, que ha passat de l’11%, en la setmana del 23 al 29 de març, fins a poc menys del 2% del 27 d’abril al 3 de maig. “Hem aprés a tractar millor la malaltia”, apuntava. Així mateix, el nou sistema amb què treballen les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat permet comptabilitzar el nombre de sanitaris afectats: a hores d’ara són 18 més. El nombre total de professionals de la sanitat afectats és de 51.090.

Respecte als contagis, hi ha una mitjana de quatre dies des que el pacient de Covid-19 sent els símptomes fins que es diagnostica, un període que en setmanes anteriors es va situar entre els 7 i els 17 dies. D’altra banda, solen passar una mitjana de tres dies des que el pacient contagiat sent els símptomes fins que acudeix al metge. En canvi abans transcorrien sis dies de mitjana.

També et pot interessar

stats