La xifra de contagis supera el miler i es registren 33 morts

Des que va començar la pandèmia han mort 33 persones diagnosticades amb el virus, nou en les últimes 24 hores.

VÍDEO | La xifra de contagis supera el miler i es registren 33 morts

L’últim balanç d’afectats pel coronavirus a la Comunitat Valenciana que ha fet la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, deixa 184 nous contagis: 34 a Alacant, 105 a València i 45 a Castelló. En total, la xifra de positius ja supera el miler de contagis i ascendeix a 1.105: 104 a la província de Castelló, 372 a la d’Alacant i 627 a la de València. A més, hi ha dos casos importats de residents de fora de la Comunitat Valenciana.

En les últimes 24 hores s’han registrat nou víctimes mortals més, que s'acumulen a les 24 que ja s'havien produït. Des que va començar la crisi han mort 33 persones diagnosticades amb el virus: 17 a la província d'Alacant, 15 a la de València i una a la de Castelló. Hi ha 378 persones hospitalitzades, 36 a la província de Castelló, 151 a la d’Alacant i 191 a València. D'aquestes, 71 es troben ingressades a la Unitat de Cures Intensives (UCI): 4 a Castelló, 24 a Alacant i 43 a València. A més, 20 pacients han rebut l’alta (un a la província de Castelló, 7 a la d'Alacant i 12 a la de València).

Entre les xifres, la consellera també ha destacat que hi ha 180 professionals sanitaris que han donat positiu. L'edat mitjana de la població afectada pel Covid-19, més del 77% dels casos, són majors de 75 anys.

D'altra banda, ha destacat que el pic de l'epidèmia podria arribar entre la setmana que ve i la següent.

Huit residències vigilades

Barceló ha explicat la situació de les residències valencianes on s’ha detectat positius per coronavirus. Els dos casos que preocupen més les autoritats sanitàries són el geriàtric Santa Elena de Torrent i el DomusVi d'Alcoi, espais que concentren els focus més nombrosos de contagis.

En total huit residències (5 a Alacant, 2 a València i 1 a Castelló) estan vigilades per la Generalitat a través dels diferents hospitals de referència. La titular de Sanitat Universal ha detallat que la situació a la residència de Torrent està igual que el dijous, amb 64 positius, cinc d’ells a l’UCI, i 35 treballadors infectats. A Alcoi, hi ha 72 persones amb símptomes, de les quals 15 són treballadors.

1.100 nous llits

En referència als tres hospitals de campanya que construirà la Generalitat per a garantir l'atenció sanitària mentre dure la pandèmia, Barceló ha recordat que aportaran 500 nous llits a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló (en total 1.100). La consellera ha explicat que la ubicació exacta encara està per decidir, però ha assegurat que “estarà preferentment al costat de centres hospitalaris amb més capacitat” i que voran reforçats el personal.

També et pot interessar

stats