La xifra de contagis diaris baixa fins a 85 casos, però es notifiquen 8 brots més

El focus originat en dues discoteques de València arriba als 38 casos positius.

Proves PCR a Peníscola
Proves PCR a Peníscola / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 85 nous casos de coronavirus registrats les últimes 24 hores i ha confirmat 8 nous brots. Els nous focus es troben a Elda (10 casos positius i dos hospitalitzats), Elx (4 positius), Altea (4 positius), Moncofa (6 positius), València (4 casos positius d’origen extracomunitari), Vallada (6 positius en l’àmbit social), Benigànim (4 positius i una persona hospitalitzada en l’àmbit social) i Benaguasil (3 positius en l’àmbit laboral). Amb aquesta nova actualització de dades, la Comunitat Valenciana registra un total de 54 brots.

En relació amb els focus anteriors de València, Sanitat Universal ha informat que el resultat de cinc brots familiars i un d’origen social que es va determinar que tenien el seu origen comú en un únic àmbit social i, per tant, és un únic brot de caràcter social, suma ja 54 casos positius (4 hospitalitzats).

Respecte de l’altre cribratge d’un altre focus de València, en relació amb el brot de dues discoteques, han resultat positius 11 casos d’un total de 414 PCR realitzades. Fins ara hi ha 38 casos positius relacionats amb aquest brot.

Tot i ser significativa, la xifra de nous contagis notificada aquest divendres és la més baixa d’aquesta setmana, que ha arribat a tindre 235 casos (notificats aquest dijous).

De les noves 85 infeccions confirmades aquest divendres, Alacant és la que més n'acumula (40), seguida per València (37) i Castelló (8). Un d’aquests nous contagis correspon a un resident dels centres de majors, així com una nova mort, a Alacant, que s’ha registrat des de l’últim balanç. Aquesta defunció eleva fins a 1.479 les víctimes de la pandèmia al territori.

Amb aquestes noves infeccions, hi ha 1.338 casos actius a la Comunitat Valenciana, cosa que suposa més d’una trentena respecte al balanç anterior. Així, queden actius un 6,31% dels casos diagnosticats.

Pel que fa a la xifra d’hospitalitzacions, també ha patit un increment de set persones respecte al balanç d’aquest dijous. A hores d’ara hi ha 95 pacients amb Covid-19 als hospitals valencians: 54 a València, 30 a Alacant i 11 a Castelló. Les hospitalitzacions han anat escalant durant tota la setmana, de manera que aquest divendres hi ha 14 persones més als centres hospitalaris que al començament de la setmana, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat.

Dotze d’aquests malalts estan a les unitats de cures intensives, set a les d’Alacant i cinc a les de València. A les UCI de Castelló no queda cap pacient amb coronavirus. Aquest divendres s’ha assolit la xifra més alta de pacients en l’UCI, que ha anat ascendint progressivament durant tota la setmana, evolucionant des dels huit de dilluns fins a la dotzena actual.

També et pot interessar

stats