La Xarxa Estatal contra el Lloguer de Ventres demana al govern ucraïnés que actue davant dels nadons “encallats”

L'organització demana que aquests bebés passen a disposició de les seues mares biològiques o a famílies d'acolliment o adoptives.

Guarderia improvisada de BioTexCom en un hotel
Guarderia improvisada de BioTexCom en un hotel / Gleb Garanich (Reuters)

La Xarxa Estatal contra el Lloguer de Ventres, juntament amb altres organitzacions que formen la Coalició Internacional per l'Abolició de la Maternitat Subrogada, ha dirigit una carta al president d'Ucraïna en què demana que investigue les clíniques que ofereixen aquest servei. En concret, sol·liciten que Zelenski busque una solució per als nadons que a causa de les limitacions de mobilitat per la pandèmia de la Covid-19 s'han quedat “encallats”.

La carta assenyala la clínica BioTexCom, a Kíev, que ha publicat imatges amb 46 nounats que segons les organitzacions firmants estan “emmagatzemats” en una guarderia improvisada al vestíbul d'un hotel.

Per a garantir la seguretat d'aquestes criatures, des de l'organització se sol·licita al govern ucraïnés que recopile informació sobre les clíniques que ofereixen aquest tipus de serveis. Així, es busca conéixer l'estat de salut real i les condicions de vida dels nounats; si els naixements s'han registrat i la identitat de les persones que han contactat amb l'empresa per a fer-se'n càrrec. Aquesta situació, afirmen, “és simptomàtica dels danys causats per la subrogació transnacional".

Finalment, la Coalició Internacional per a l'Abolició de la Maternitat Subrogada demana que aquests nadons passen a disposició les seues mares biològiques, a famílies d'acolliment o per a l'adopció.

També et pot interessar

stats