Wuhan, zona zero del coronavirus, alçarà la quarantena el 8 d’abril

Fins ara han mort a la ciutat xinesa 2.524 persones, mentre que en tota la província de Hubei sumen 3.160 les víctimes mortals.

Treballadors eliminen barreres en un carrer en Wuhan, després que la ciutat haja començat a afluixar el tancament, a la província de Hubei, la Xina
Treballadors eliminen barreres en un carrer en Wuhan, després que la ciutat haja començat a afluixar el tancament, a la província de Hubei, la Xina / Reuters

La ciutat xinesa de Wuhan, capital de la província de Hubei, en la qual va començar a propagar-se massivament el brot de coronavirus, alçarà el 8 d’abril la quarantena que va imposar als habitants el passat 23 de gener, segons han anunciat aquest dimarts les autoritats municipals. Així mateix, la resta de les ciutats de Hubei alçaran les restriccions per a viatjar a partir d’aquest dimecres.

Els habitants de Wuhan podran abandonar la ciutat si obtenen un codi QR de salut verda, la qual cosa implica que la persona en qüestió no ha mantingut contactes amb cap contagiat o sospitós de tindre la malaltia.

El passat 23 de gener el govern de Wuhan va imposar restriccions de trànsit així com la suspensió del transport públic i de tots els vols i trens d’eixida, obligant al confinament “de facto” dels 11 milions d’habitants de la ciutat.

Fins a eixe dia, el coronavirus havia causat 17 morts i havia infectat 444 persones en aquesta ciutat xinesa. Segons l’últim recompte fet públic aquest dimarts, 2.524 persones han mort fins ara a Wuhan, mentre que en el total de la província de Hubei ho hi ha hagut 3.160 morts. La ciutat registra fins ara 50.006 casos confirmats.

D’altra banda, el número total d’infectats diagnosticats en tota la Xina des de l’inici de la pandèmia és de 81.171, entre els quals han mort 3.277 persones. També s’han donat d’alta 73.159 persones després d’haver superat amb èxit la malaltia.

La prioritat del govern xinés ara és “protegir-se contra la importació” de contagis procedents d’altres països. Fins al moment, el país asiàtic ha confirmat 427 casos importats de l’exterior.

També et pot interessar

stats