Vora un milió de persones ja s’han recuperat de la Covid-19

El Regne Unit supera Espanya com a segon país amb més morts, després de canviar el mètode de recompte dels seus registres.

Personal sanitari de l'Hospital Universitari Central d'Astúries, aquest dimecres a Oviedo
Personal sanitari de l'Hospital Universitari Central d'Astúries, aquest dimecres a Oviedo / J. L. Cereijido (Efe)

Les persones que han superat el coronavirus a tot el món s’acosten cada dia més al milió, 973.371 segons l’última actualització, la qual cosa suposa prop d’una tercera part dels contagis. Espanya és el país amb més altes, amb 132.929, seguit dels Estats Units i Alemanya.

La Universitat Johns Hopkins registra també que de les 3.194.523 persones contagiades en 185 països, 227.659 han mort. Itàlia ha de lamentar fins ara la major quantitat, vora 27.700, mentre que el Regne Unit ha sobrepassat Espanya en el segon lloc aquesta última jornada, després d’incloure en les estadístiques les morts en residències i domicilis.

Els Estats Units es permetrà l’ús d’emergència d’un fàrmac contra el virus

L’Administració Federal d’Aliments i Medicaments dels Estats Units té previst emetre una autorització per a permetre l’ús d’emergència d’un fàrmac, desenvolupat per la farmacèutica Gilead, per a tractar la Covid-19, segons ha revelat aquest dimecres The New York Times.

Aquest medicament podria ser el primer que s’aprove per a tractar la malaltia causada pel nou coronavirus, que afecta ja més d’un milió de persones al país nord-americà. El periòdic, que assegura haver obtingut la informació d’un membre destacat de l’administració, subratlla que una autorització d’emergència no és equivalent a una aprovació formal, però que quan les autoritats del país declaren una emergència sanitària nacional, com ha sigut el cas, es poden autoritzar certs medicaments si no hi ha més alternatives.

Troben a Nova York desenes de cadàvers en descomposició

La policia de Nova York investiga la troballa de desenes de cadàvers emmagatzemats en camions de mudança i en estat de descomposició a la porta d’una funerària. El veïnat d’aquest establiment del districte de Brooklyn s’havia queixat de la mala olor i fins i tot han vist com d’un dels camions eixia sang. Segons la policia, els cadàvers estan en els camions des de fa una setmana sense cap classe de refrigeració i podrien ser de víctimes de la Covid-19.

El nombre de contagis a la Xina, en el seu mínim

Els nous casos de coronavirus a la Xina van baixar ahir fins a quatre, tots procedents de l’exterior, enfront dels 22 de la vespra. El nombre d’infectats actius també ha caigut en un dia de 647 a 619, segons ha informat la Comissió Nacional de Salut.

Les autoritats sanitàries no han comunicat noves defuncions en el seu últim informe, per la qual cosa la xifra total de morts es manté en 4.633 entre els 82.836 infectats oficialment des de l’inici de la pandèmia.

També et pot interessar

stats