Vora 800.000 estudiants valencians reprenen el curs a distància

Educació ha conformat un pla d’acció per a acompanyar l’ensenyament en línia en totes les modalitats.

Vora 800.000 estudiants valencians reprenen el curs a distància
Vora 800.000 estudiants valencians reprenen el curs a distància

L’estudiantat valencià reprén aquest dilluns el curs a distancia. Una situació inèdita provocada pel tancament dels centes escolars derivada de la pandèmia de coronavirus. A la Comunitat Valenciana hi ha 784.797 alumnes repartits entre els diferents cicles formatius.

El curs es reprén i tant alumnat com mestres treballaran des de casa. La Conselleria d’Educació ha decidit que tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana estaran tancats a partir del dimarts.

Els centres escolars han organitzat l'activitat via telemàtica i a partir de hui aniran donant diàriament instruccions a l’estudiantat a través de les aplicacions i plataformes habilitades. Així, i a banda del que cada centre haja previst de forma individual, la Conselleria d’Educació ha conformat un pla d’acció per a acompanyar l’educació a distància en totes les modalitats, cursos i cicles per a fer front a la suspensió temporal de les classes presencials.

El pla es denomina Mulan i inclou quatre portals digitals. Tres d’aquests estan segmentats per etapes educatives atenent les seues característiques específiques i per tal de garantir al mateix temps que, encara que el nombre d’usuaris i usuàries en línia siga elevat, el sistema no es col·lapse. Són Mestreacasa, adreçat a infantil i primària, Aules per a ESO, FP bàsica i EOI, així com la plataforma de videoconferències Webex per a batxillerat i FP. Amb caràcter general, les proves o exàmens es realitzaran a través del portal web Aules. El quart portal és l’eina Web Família, que és el nexe de comunicació entre el professorat i les famílies.

També et pot interessar

stats