Vora 350 persones a València continuen sense sostre

L’Ajuntament de la ciutat s’afanya per a assistir totes les persones que estan sense llar fins que passe l’epidèmia.

Isabel Lozano en 'Les notícies del matí'
Isabel Lozano en 'Les notícies del matí'

L’Ajuntament de València ha posat en marxa una iniciativa per a assistir les persones sense sostre mentre dure l’estat d’alarma. Cada dia obrirà els poliesportius municipals del Carme, Benicalap i el Cabanyal perquè puguen dutxar-se i arreglar-se. Així mateix, està tractant d’habilitar espais perquè aquestes persones puguen viure davall un sostre fins que passe la pandèmia.

De moment, s’ha aconseguit allotjament per a vora 186 persones, però queden entre 350 i 400 persones sense un lloc on viure. Per a pal·liar aquesta situació, s’ha habilitat la residència de La Petxina, normalment ocupada per esportistes d’elit, per a la gent sense sostre. També s’estudia poder allotjar en poliesportius o en hostals, aquesta última opció més complicada perquè han n’han tancat molts.

Així ho ha explicat en Les notícies del matí Isabel Lozano, coordinadora general de l’àrea de Benestar i Drets Socials: “S’ha de donar resposta a tota la gent que està al carrer; estem pensant cada dia en noves alternatives per a cobrir el 100 per cent de la demanda”. I ha afegit que a més s’estan repartint bosses diàries de pícnic amb aliments en els poliesportius, en els assentaments, i en atenció de carrer, així com kits de neteja en els poliesportius per a higiene personal.

També et pot interessar

stats