Vora 300 agents vigilaran que no es dispare cap carretó a Elx per a rememorar la Nit de l’Albà

S’establirà un dispositiu al Martínez Valero per a evitar que es concentren aficionats per a seguir el play-off.

Imatge d'arxiu de la Nit de l'Albà de 2019
Imatge d'arxiu de la Nit de l'Albà de 2019 / À Punt NTC

Els que incomplisquen la prohibició de llançar carretons a Elx aquesta nit, quan tradicionalment s’hauria de celebrar la Nit de l'Albà, s’enfronten a multes de fins a 3.000 euros. La situació sanitària ha obligat a suspendre les festes patronals enguany i, per això, l’ajuntament ha preparat un ampli dispositiu de seguretat, amb vora 300 agents, que vigilaran que no es disparen elements pirotècnics.

Els agents també supervisaran que es compleixen les mesures sanitàries, com l’ús de mascareta o la distància social, a la via pública. El consistori tem que des d’aquest dimarts, quan la ciutat entraria en els seus dies grans de la festa, les reunions d’amics i familiars, així com les aglomeracions als carrers, es convertisquen en un nou focus de contagis.

Per a extremar la vigilància i evitar que ningú no intente reviure una nova Nit de l’Albà, els agents comptaran amb l’ajuda d'unitats motoritzades, la unitat canina i drons, segons ha anunciat el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad.

Els pirotècnics suspenen la venda

El sector pirotècnic també ha col·laborat i enguany no vendrà carretons als punts de comercialització tradicionals, encara que s'extremarà la vigilància per si els porten de fora.

L’alcalde, Carlos González, ha explicat que s’ha preparat un dispositiu a la ciutat i les pedanies per a "evitar la transmissió comunitària del virus" en dies en què tradicionalment es produeixen reunions de familiars i amics. La regidora de Festes, Mariola Galiana, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana per a no convertir la Nit de l'Albà en un focus de contagi: "No eixiu als carrers a celebrar la Nit de l'Albà, ni a les terrasses. Heu de ser responsables, si no volem lamentar nous contagis innecessaris".

A aquesta circumstància se suma la celebració del primer partit de play-off de l'Elx CF contra el Saragossa, que es jugarà aquesta nit al Martínez Valero. Per això, l’alcalde ha fet una crida als aficionats perquè animen l'equip des de les xarxes socials i no acudisquen a l'estadi. Dotacions policials als voltants del Martínez Valero s’encarregaran d’evitar aglomeracions.

Al mateix temps, es realitzarà una especial vigilància per a evitar botellots i sobre els establiments que intenten vendre alcohol als menors.

També et pot interessar