Vora 300 actes en el primer cap de setmana amb toc de queda

Quasi la meitat es van alçar per estar al carrer durant la nit. Les festes i no portar mascareta han sigut altres dels incompliments.

La consellera de Justícia, a l'esquerra, i la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, en la roda de premsa que han oferit aquest dilluns

Les forces de seguretat han alçat vora 300 actes per l’incompliment de les restriccions durant el primer cap de setmana en què estava vigent el toc de queda al territori valencià. Quasi la meitat d’aquestes actes, el 40%, afectaven ciutadans que transitaven per la via pública, sense motiu justificat, en les hores en què estava prohibit.

El fet de no portar mascareta i les festes il·legals han sigut altres dels incompliments que han motivat les actes, segons ha explicat aquest dilluns la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, després de reunir-se amb la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, per a supervisar el dispositiu de coordinació de les forces de seguretat davant les noves limitacions.

Tot i les prop de 300 actes alçades entre dissabte i diumenge, Bravo considera que es tracta d’una xifra “insignificant” si s’atén als vora cinc milions de residents que té la Comunitat Valenciana. La titular de Justícia creu que deixem arrere un cap de setmana “amb un alt índex de normalitat”.

Fins al pròxim 9 de desembre –data en què es mantindrà, per ara, el toc de queda a la Comunitat Valenciana–, les forces de seguretat perseguiran especialment les festes il·legals i les reunions de més de sis persones, ja que, com ha explicat la consellera de Justícia, aquestes reunions són el principal focus de contagi en la conjuntura sanitària actual.

Avisar la policia davant les festes il·legals

En aquest sentit, la delegada del govern espanyol ha animat el veïnat valencià a advertir les forces de seguretat si sospiten que es fan reunions amb més de sis persones o festes il·legals en el seu entorn. “No tindrem mirament”, puntualitzava Calero, al mateix temps que admetia que la ciutadania ha demostrat un “excel·lent” comportament cívic.

Les forces de seguretat han incrementat la vigilància en el carrer, sobretot en les hores de confinament nocturn. Un dispositiu que es mantindrà mentre duren les restriccions, com han indicat les dues responsables polítiques.

També et pot interessar

stats