Vora 3.000 espanyols estan pendents de tornar a casa per les restriccions aèries

González Laya xifra en quasi 21.000 els que ja n’han tornat i ha avançat nous vols des d’Itàlia, Dublín, Austràlia i Filipines.

La ministra d’Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, en una imatge d’arxiu
La ministra d’Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, en una imatge d’arxiu / Borja Puig de la Bellacasa (Efe)

La ministra d’Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, calcula que hi ha encara vora 3.000 persones que tenen pendent tornar a Espanya després de les restriccions al transport aeri mundial per l’epidèmia de coronavirus.

González-Laya ha xifrat en quasi 21.000 els que ja n’han tornat i ha avançat que aquesta setmana s’organitzaran nous vols des d’Itàlia i des de Dublín, on hi ha menors estudiant i les institucions encarregades han decidit que és millor repatriar-los. També hi haurà vols des d’Austràlia i des de les Filipines, ha afirmat, encara que no n’ha donat més detalls.

L’ambaixada i els consolats d’Espanya a Itàlia han posat en marxa un dispositiu per a repatriar 400 espanyols que encara es troben a Itàlia i no han pogut tornar, amb dos vols que eixiran aquest dilluns.

També et pot interessar

stats