Vora 2.000 contagis diaris, el pitjor registre des de l’inici de la pandèmia

Les xifres es disparen a les comarques del centre amb més de la meitat de contagis i brots.

Personal sanitari realitzant proves de test antígens
Personal sanitari realitzant proves de test antígens / Zipi (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha informat aquest dimarts d’un rècord de contagis des que va començar la pandèmia: des de l’última actualització s’han registrat 1.969 nous positius confirmats per prova PCR o test d’antígens.

D’aquests, 1.156, és a dir, un 58,71%, s’han registrat a la província de València, on tampoc s’havien notificat fins ara tants nous positius en un sol dia. Les comarques del centre, a més, concentren 42 dels 66 nous brots, un 63,63%. Pel que fa a les províncies d’Alacant i de Castelló presenten unes xifres més semblants a les que venen registrant fins ara: 486 i 327, respectivament.

Fins ara s’han registrat 65.547 positius, dels quals ara mateix hi ha 12.636 casos actius que representen un 16,7% del total.

També s’ha registrat la xifra més alta de defuncions des que va començar la segona onada, ja que Sanitat n’ha notificat 20 de noves, que fan pujar el total a 1.862. Més de la meitat de les morts (954) s’han produït a la província de València, mentre que a les comarques del nord han mort fins ara 271 persones per Covid-19, i a les del sud 637.

Quant als hospitals, actualment hi ha 1.299 persones ingressades, de les quals 206 han necessitat passar a les unitats de cures intensives (UCI). Actualment, la província en què hi ha més persones ingressades és la de València, amb 730 ingressos, 106 dels quals estan en les UCI. La segueix Alacant, amb 451 ingressos, dels quals 76 estan a l’UCI, i Castelló, que té 118 pacients ingressats, 22, a les UCI.

En les últimes 24 hores 1.159 persones amb coronavirus han rebut l’alta, així que la xifra total de pacients que s’han recuperat de la Covid-19 arriba ja a 61.184 que es distribueixen de la següent forma: 6.882 altes a les comarques del nord, 20.739 a les del sud i 35.516 a les centrals. A més de les 47 altes sense assignació.

Vora el 60% dels brots estan a les comarques centrals

En les últimes 24 hores s’han registrat 66 brots nous a la Comunitat Valenciana, dels quals 42 a la província de València. D’aquests, 18 s’han notificat només al cap i casal on també s’ha registrat el brot més gran: 16 casos d’origen laboral.

Aquest no és l’únic brot de grans dimensions notificat aquest dimarts, n’hi ha tres més a Almassora (13 casos d’origen social), l’Alcúdia (11 casos d’origen social) i Dolores, que és un dels municipis amb restriccions específiques imposades pel Consell, on s’han registrat 11 casos amb origen en l’àmbit educatiu.

Altres municipis que ja tenen mesures més restrictives que han notificat almenys un nou brot són: Callosa de Segura (5 casos d’origen laboral i 3 d’origen social), Elda (6 casos d’origen social) i Morella (4 casos d’origen laboral).

Després dels 18 brots de València, la ciutat que més n’ha registrat és Castelló de la Plana, que ha informat de 5 nous brots, 3 d’origen social, un laboral i un altre educatiu. Els dos més grans, amb 7 contagis cadascun, són el d’origen en l’àmbit educatiu i el laboral.

Actualització de la situació en residències

Quant a les residències, continuen sent 48 les de persones majors que compten amb almenys un cas de coronavirus, mentre que hi ha 9 centres de diversitat funcional i un de menors que presenten almenys un positiu.

Aquest dimarts s'han notificat 36 nous residents contagiats i 19 treballadors i treballadores.

Ara per ara, 9 residències estan sota vigilància activa de control sanitari: 1 a la província de Castelló, 3 a la província d'Alacant i 5 a la província de València.

També et pot interessar

stats