Vora 158.000 treballadores i treballadors de la Comunitat Valenciana, afectats pels ERTO

La Conselleria d’Economia ha rebut vora 26.700 sol·licituds d’expedients de regulació temporal d’ocupació.

Imatge d'arxiu d'una oficina del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.
Imatge d'arxiu d'una oficina del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) continuen augmentat a la Comunitat Valenciana. Així, segons les últimes dades, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha rebut 26.699 sol·licituds que afecten 157.988 treballadors i treballadores.

La Direcció Territorial de València continua sent la que més expedients ha registrat, 12.864, que afecten 67.499 treballadors. A Alacant han arribat 10.372 expedients per a 51.695 persones, i a Castelló 3.222 ERTO que afecten 14.938 treballadores i treballadors.

A la Direcció General de Treball, on es registren les empreses amb centres de treball en més d’una província, s’han presentat 241 ERTO per a 23.856 treballadors.

Convé recordar que durant la suspensió del contracte, la persona treballadora continua vinculada a l’empresa, però sense dret a percebre el sou, ni la resta de complements, com ara pagues extres o vacances. A més, quan finalitze la situació excepcional, es reincorporarà a l’empresa, i no perdrà l’antiguitat a l’efecte d’acomiadament, ja que la suspensió del contracte és per una causa aliena al treballador.

El govern espanyol prohibeix els acomiadaments

Aquest divendres, el govern d'Espanya anunciava la prohibició dels acomiadaments durant la crisi del coronavirus. Així, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha explicat que l'executiu “no permetrà que s'aprofite la Covid-19 per a acomiadar treballadors” i que no es poden extingir els contractes temporals amb l'excusa de la crisi.

També et pot interessar

stats