Vora 100 ancians fa tres setmanes que estan confinants a Xiva a l'espera de les PCR

Les proves es feren fa 21 dies però el col·lapse del laboratori ha retardat els resultats.

Façana exterior de la residència de persones majors
Façana exterior de la residència de persones majors / À Punt NTC

Vora cent persones majors estan en situació de confinament des del 27 d'agost en una residència de Xiva, després que una treballadora donà positiu per coronavirus.

Dos dies després del contagi feren proves als 55 empleats i als 81 interns del centre. Els empleats van rebre els resultats, tots negatius, però només a un dels residents li han notificat el diagnòstic, i ha sigut positiu. El pacient ja s'ha sotmés a una segona prova de confirmació.

Els altres encara no en saben res, i ja han passat 21 dies. Les persones internes es troben tancades a l'habitació de manera preventiva, amb eixides puntuals als corredors, i en aquest temps no han pogut rebre visites. La comunicació, però, és fluida per telèfon, tant amb els familiars com entre els familiars i els sanitaris que atenen els residents.

S'han de repetir les proves

El temps que ha passat des de la pressa de mostres obligarà a repetir les PCR a tots els residents. La Conselleria de Sanitat Universal justifica la situació en el col·lapse que pateix el laboratori que processa les mostres que arriben del Departament de Salut de Manises, segons han confirmat a À Punt fonts del centre.

Mentrestant la direcció ha traslladat una petició al departament que dirigeix Ana Barceló perquè alleuge algunes de les restriccions a la mobilitat, a fi que els interns també puguen eixir al pati o fins i tot comunicar-se amb els familiars en persona, a través de la tanca.

També et pot interessar