A vista de dron: així s'ha controlat l'aforament als cementeris valencians el dia de Tots Sants

Municipis com Elx i Paterna han incorporat aquesta tecnologia com a sistema de vigilància.

VÍDEO | A vista de dron: així s'ha controlat l'aforament als cementeris valencians el dia de Tots Sants

Milers de persones han acudit aquest diumenge de Tots Sants als cementeris repartits per tota la geografia valenciana, per tal de recordar les seues persones estimades que ja no estan. La jornada ha estat marcada per les mesures anti-Covid, l'ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic, i el control de l'aforament.

Per a evitar aglomeracions, la Conselleria de Sanitat Universal va establir un protocol, que diversos municipis han complementat amb restriccions i efectius que busquen evitar contagis en les visites als cementeris.

Per a garantit la seguretat, els ajuntaments d'Elx i de Paterna han fet servir drons per a controlar l'aforament en aquests recintes. Amb l'ajuda d'aquesta tecnologia, es localitzen els grups de gent i per megafonia els avisen que han de guardar la distància social, també al cementeri.

Si en algun moment es detecta que hi ha més d'una persona per cada 2,25 m², es tanquen els accesos "fins que es buide", com ha comunicat el regidor de Cementeris de l’Ajuntament d’Elx, Héctor Díez.

Els grans municipis confirmen que enguany hi ha hagut menys afluència de gent els dies previs a aquest 1 de novembre. Les raons cal buscar-les en una actitud de precaució a causa de la pandèmia, i en el tancament de la mobilitat entre comunitats autònomes.

Contenció i exemplaritat

El regidor de Cementeris i Serveis Funeraris de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramón, ha destacat “la contenció i l’exemplaritat” de la ciutadania en les seues visites als cementeris del Cap i Casal.

Prop de 80.000 persones han visitat els diferents fossars de la ciutat des de dissabte passat, quan es va posar en marxa un dispositiu especial de seguretat.

Aquest diumenge a les 12:30 h, el Cementeri general de València havia rebut prop de 5.000 visites, una xifra “que exemplifica la contenció, ja que suposa una quantitat menor que en dies anteriors”, ha assegurat Ramón.

Els cementeris d'Alacant, amb poques visites

Només 2.100 persones han acudit aquest diumenge al cementeri Nostra Senyora del Remei d'Alacant, en una jornada que, segons el regidor de Seguretat de la ciutat, José Ramón González, ha transcorregut “sense aglomeracions i complint totes les mesures sanitàries i de seguretat”.

El regidor ha subratllat que “els ciutadans han respost a la crida d'avançar i escalonar les visites durant les dos últimes setmanes” i això ha evitat concentracions hui.

També et pot interessar

stats