El virus segueix disparat a Elda i Petrer mentre que Guadassuar doblega la corba

Almenys sis municipis empitjoren en els últims quatre dies tot i tindre restriccions per a limitar el contacte social.

VÍDEO | El virus segueix disparat a Elda i Petrer mentre que Guadassuar doblega la corba

Almenys en sis dels 31 municipis en què la Conselleria de Sanitat Universal va endurir les mesures restrictives dijous passat davant l'elevada incidència del coronavirus entre la població s'ha continuat empitjorant la situació epidemiològica. El balanç desglossat per municipis que ha actualitzat la Generalitat aquest dimarts evidencia que la pandèmia s'accelera cada vegada més al territori, on des de divendres s'han comptabilitzat 3.453 casos de Covid-19 i 27 morts. Si divendres hi havia 34 poblacions amb una incidència acumulada per damunt de 500, ara ja en són 46.

La situació més complicada segueix a la conurbació d'Elda-Petrer (Vinalopó Mitjà), on la transmissió està descontrolada. Els dos municipis, separats per només un carrer, han sumat en tan sols quatre dies 259 positius més, segons l'actualització de dades per municipis que ha publicat aquest dimarts la Generalitat. Els contagis creixen exponencialment i freguen els 400 en l'última setmana, quasi la meitat dels 685 que ha registrat tot el departament sanitari d'Elda. En aquesta localitat, de fet, ja hi havia restriccions des del 15 d'octubre, però de moment no han aconseguit revertir la corba d'infeccions. La incidència acumulada a hores d'ara s'aproxima als 900 positius per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, mentre que a Petrer s'han superat els 700.

Les autoritats sanitàries estableixen en uns deu dies el període mitjà d'incubació del virus que provoca la Covid-19. Encara és prompte, per tant, per a avaluar els efectes de les limitacions als aforaments i al contacte social decretades pel Consell als municipis amb una incidència més elevada, que estaran vigents almenys fins dijous de la setmana que ve.

Nules, a la Plana Baixa, és un altre dels municipis que dibuixa una tendència preocupant, en passar d'una incidència de 374 casos a 595 en quatre dies. La junta de portaveus de l'Ajuntament va acordar aquest dilluns, davant l'escalada del virus, demanar a Salut Pública que considere aplicar un possible confinament perimetral a la localitat. “La transmissió està totalment descontrolada i calen mesures”, ha advertit l'alcalde, David García. Des de finals de la setmana passada, el govern local estava fent una crida a l’autoconfinament i perquè la població limitara al màxim les relacions socials.

La situació també empitjora a Crevillent, Onda i Vinaròs, mentre que Oriola és l'únic municipi on l'escenari epidemiològic es manté més o menys estable amb una incidència per damunt dels 400 positius per cada 100.000 habitants.

La incidència cau un 60% a Guadassuar

L'altra cara de la moneda en el mapa valencià del coronavirus la posen els municipis on les restriccions sanitàries sí que estan funcionant i estan doblegant la corba epidemiològica. Entre ells estan Morella, Muro d'Alcoi, Algemesí, Ibi, Elx o el Pinós.

La millora més notable, però, es dona a Guadassuar. Aquesta localitat de la Ribera Alta ha reduït la incidència acumulada més d'un 60% en només quatre dies, en passar de 1.255 a 458. Tot i això, l'Ajuntament demana a la ciutadania que continue extremant les precaucions: “Podem estar tranquils, però sense abaixar la guàrdia”, ha apuntat l'alcalde, Voro Montañana.

La Covid-19 continua forta a les tres capitals

Pel que fa a les capitals de província, només València registra una millora en la incidència del virus, però molt lleugera. Tot i això, encara ha sumat quasi 500 contagis en els últims quatre dies. La incidència a Castelló de la Plana es dispara en passar de 157 a 218 després de registrar-se 210 positius des de divendres, mentre que a Alacant se situa en 181 contagis per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats