El virus es dispara a Guadassuar

Els setanta casos actius llancen la incidència acumulada en catorze dies per damunt del miler de contagis.

Una imatge dels carrers de Guadassuar, aquest dimecres
Una imatge dels carrers de Guadassuar, aquest dimecres / À Punt

El coronavirus avança aquesta setmana a Guadassuar (Ribera Alta) i els contagis creixen de manera exponencial. Segons han confirmat a À Punt fonts de Salut Pública, a hores d'ara hi ha 70 casos actius en aquest municipi on viuen aproximadament 5.900 persones, quan la xifra de positius detectats mitjançant PCR en els últims catorze dies era de 23, d'acord amb les dades actualitzades per municipis a data de 12 d'octubre.

En només dos dies, la incidència acumulada a la localitat quasi s'ha triplicat i supera àmpliament el llindar del miler: en catorze dies ha passat de 390 contagis per cada 100.000 habitants a 1.166. A més, s'han detectat positius en les quatre escoles que hi ha al poble.

L'alarmant propagació del virus entre el veïnat ha portat l'Ajuntament a decretar mesures extraordinàries per a evitar que continue el procés d'escalada que estaran vigents almenys fins al 28 d'octubre però podrien endurir-se significativament aquest dijous. Les restriccions comporten el tancament de tots els parcs, jardins i zones de joc infantil o esportives urbanes, així com els centres públics, i la suspensió de tots els actes públics, culturals, esportius i d'oci. També es tanca el cementeri municipal, tot i que es permetrà realitzar serveis funeraris i soterraments amb un aforament màxim de deu persones. El consistori recomana limitar les reunions, siguen professionals, socials o privades, a un màxim de deu participants. Es restringeix, d'altra banda, l'horari de la biblioteca municipal i se suspén el mercat ambulant.

Les restriccions que han entrat en vigor / Ajuntament de Guadassuar

Guadassuar incrementarà la presència de la Policia Local i la Guàrdia Civil en terrasses, parcs i espais públics per a garantir que es compleixen les restriccions sanitàries decretades. El govern local no descarta prendre altres mesures, en funció de l'evolució de la pandèmia, i està a l'espera de rebre ordres des de la Conselleria de Sanitat Universal. Tot i això, fa una crida a la "serenitat i a la calma" del veïnat, a qui sol·licita "comprensió i col·laboració" davant el que qualifiquen de "situació de risc".

L'Ajuntament sospita que l'augment de contagis podria explicar-se per les reunions d'amics que han tingut lloc per a celebrar el primer divendres de mes, una tradició que té lloc durant tot l'any i està molt arrelada al poble. Consisteix en una trobada d'amics per a sopar i la festa posterior.

També et pot interessar

stats