Vint detinguts per gestió irregular de residus sanitaris de Covid-19

La Guàrdia Civil investiga una empresa multinacional que operava a Espanya i Portugal, amb seus a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i Madrid.

L'operació Ribio s'ha centrat en les seus de l'empresa a Espanya i Portugal.
L'operació Ribio s'ha centrat en les seus de l'empresa a Espanya i Portugal. / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha obert una investigació a una empresa que pertany a un holding internacional americà per una mala gestió de residus sanitaris de Covid-19 i ha detingut 20 persones.

La firma, que operava a Espanya i Portugal i té la seu principal a Londres, hauria guanyat prop d'un milió d'euros estalviant costos en envasos, manipulació i equips de protecció i provocant un increment del risc de dispersió del virus.

L'operació Ribio s'ha centrat en les seus de l'empresa a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i Madrid, i també en les de Portugal.

La multinacional emprava caixes de cartó per a guardar les bosses infeccioses, incomplint les normes de seguretat marcades per la legislació. Això generava un risc per als treballadors que manipulaven i transportaven els envasos, especialment en empreses subcontractades no habilitades per aquests tipus de residus i on els transportistes no disposaven de qualificació ni protocols d'actuació.

Segons la investigació, els responsables de l'empresa haurien incorregut en diversos delictes relacionats amb la gestió irregular de residus, delictes contra els drets dels treballadors i contra la salut pública.

També et pot interessar

stats