Vinaròs i Nules tanquen els parcs i limiten l’ús de les instal·lacions esportives per a frenar els contagis

Implanten mesures addicionals, seguint les recomanacions de Salut Pública, davant de l’augment dels positius.

Nules i Vinaròs han adoptat mesures extraordinàries seguint les recomanacions dels responsables de Salut Pública
Nules i Vinaròs han adoptat mesures extraordinàries seguint les recomanacions dels responsables de Salut Pública / Europa Press

Els ajuntaments de Vinaròs i Nules han adoptat noves mesures preventives davant de l’augment de contagis que s’han registrat en aquestes localitats. A Vinaròs, des d’aquest dimecres queden tancats els parcs públics, els paellers de l’ermita i els camps de petanca. A més, limita l'ús de l'skatepark només per a entitats esportives i queda anul·lada la cessió dels espais municipals, com la sala d'actes de la biblioteca o la de la Casa de la Cultura, el Vinalab i l’auditori municipal.

Nules, per la seua banda, també ha decidit tancar els parcs i les instal·lacions esportives, així com les zones d’oci del municipi. L’Ajuntament ha precintat el mobiliari urbà, fonts i cabines de telèfon, i ha tallat l’aigua de les fonts públiques. Una altra de les iniciatives que ha adoptat el consistori per tal de frenar l’expansió del virus al municipi és suspendre els entrenaments dels jocs esportius que tenen lloc en l'horari extraescolar als centres educatius del municipi.

També es tanca la zona comuna dels horts urbans de Nules i, a partir de la pròxima setmana, s'incrementaran les mesures preventives al mercat ambulant. Aquestes mesures que implanta l’Ajuntament de Nules es mantindran, almenys, fins al 15 de novembre, segons ha confirmat el consistori. A més, l'Ajuntament ha fet una crida a la població perquè evite contactes innecessaris durant les pròximes dues setmanes. "Fem una crida a l'autoconfinament com a acte de responsabilitat individual", ha indicat l'alcalde, David García.

Estan davant d'“una situació preocupant”

L'alcalde ha assenyalat que "són mesures addicionals que responen a la situació preocupant que travessa Nules". De fet, ha explicat que els representants municipals han tingut diversos contactes amb el Departament de Salut Pública de la Plana, que els va recomanar adoptar mesures excepcionals. A més, ha avançat que la Conselleria de Sanitat en els pròxims dies també prendrà mesures emmarcades en les seues competències.

És el mateix que ha fet l’Ajuntament de Vinaròs. L’alcalde, Guillem Alsina, ha admés que les mesures extraordinàries atenen a les recomanacions de Salut Pública. En aquest sentit, Alsina ha explicat que Vinaròs i Morella són els dos municipis de les comarques del nord més afectats per la pandèmia i ha assenyalat que estan a l'espera que la Conselleria de Sanitat emeta una resolució específica per a tots dos.

També et pot interessar

stats