Vinaròs es mostra disconforme per no passar a fase 2 i ho atribueix a criteris polítics i geogràfics

Vinaròs es mostra disconforme per no passar a fase 2 i ho atribueix a criteris polítics i geogràfics
Vinaròs es mostra disconforme per no passar a fase 2 i ho atribueix a criteris polítics i geogràfics

L’Ajuntament de Vinaròs (Baix Maestrat) s’ha mostrat aquest dimecres disconforme per no passar a fase 2 a partir del 25 de maig i ho atribueix a criteris polítics i geogràfics. A través d’un comunicat, la junta de portaveus del consistori (governat pel socialista Guillem Alsina) remarca que el departament de salut de Vinaròs té dades molt més favorables que altres departaments de salut valencians.

La junta de portaveus (on estan representats PSPV-PSOE, PP, Partit de Vinaròs Independent, Tots Som Vinaròs, Cs i Compromís) assenyala que no és intenció dels grups polítics avançar ràpidament i de manera “irresponsable”, però que no poden entendre que, malgrat complir la majoria dels criteris, no se’ls permeta accedir a la Fase 2.

L’Ajuntament considera aquest un “tracte injust” cap a aquelles comarques o zones geogràfiques que disten substancialment de les àrees urbanes i metropolitanes de la Comunitat Valenciana, “on es concentren molts serveis administratius i la seua conseqüent influència territorial”.

“No entenem que els criteris sanitaris i tècnics que ens van permetre passar de la Fase O a la Fase 1 ara no ens servisquen per a continuar el procés de desescalada asimètrica per departaments de salut, sol·licitada per la mateixa Conselleria de Sanitat al govern espanyol, i poder passar a la fase 2 amb totes la garanties de seguretat implementades”, afig el comunicat.

La junta de portaveus sol·licita que, “amb la més absoluta lleialtat institucional cap a l’administració autonòmica, però també amb la més absoluta lleialtat cap als interessos de tota la ciutadania de Vinaròs, independentment del color polític”, aquesta decisió siga revisada i que es tinguen en compte les singularitats dels diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana per a poder avançar a la fase 2.

També et pot interessar

stats