El Vinalopó i Onda registren les pitjors previsions de contagis

El Departament de Salut d'Elda comprén 14 municipis i vora 189.000 habitants

Imatge exterior de l'Hospital del Vinalopó
Imatge exterior de l'Hospital del Vinalopó / À Punt NTC

Després que la passada setmana la preocupació pels casos de coronavirus estiguera centrada a la comarca de la Ribera i, especialment a Carlet i Sumacàrcer; ara és la del Vinalopó l’àrea que concentra aquesta intranquil·litat.

Concretament, són els municipis d'Elda, al Vinalopó Mitjà, i Villena, a l’Alt Vinalopó, dos dels municipis que tenen, ara per ara, les majors taxes d'incidència de coronavirus de tota la Comunitat Valenciana. Els dos municipis pertanyen al Departament de Salut d'Elda, que comprén un total de 14 municipis i vora 189.000 habitants.

Per la seua banda, a Onda, a la Plana Baixa, el nombre de contagis continua augmentant dia rere dia. En els últims cinc dies s'han registrat un total de 22 nous casos, entre els que provenen d'origen social i els que provenen d'origen laboral.

A tot això, s'ha de sumar que les previsions no són positives. Tant els dos municipis del Vinalopó, com el de la Plana Baixa, concentren més preocupació per la possibilitat d'augment futur dels casos de coronavirus.

Elda, quatre nous casos en un col·legi

La situació a Elda preocupa molt per la gran quantitat de nous contagis que registra dia rere dia. Aquest dissabte, el col·legi Padre Manjón del municipi va anunciar i va reportar a la Conselleria de Sanitat que s'havia detectat un brot amb quatre positius.

Precisament, el dia anterior, aquesta localitat va registrar el nombre més gran de casos de contagi per coronavirus d'una ciutat de la Comunitat Valenciana amb 42. Aquesta xifra reflecteix que s'han detectat fins a un 11,35% dels contagis totals en un sol dia, ja que, des que va començar la pandèmia, se n'han registrat un total de 372.

Villena, tercer mort de la pandèmia

Villena va sumar aquest divendres la tercera mort per coronavirus des que va començar la pandèmia. Destaca que feia més de dos mesos que no hi havia una defunció per aquesta causa. No obstant això, al Departament de Salut d'Elda, aquesta ha sigut la víctima número 56.

El municipi alacantí és un dels que registra més casos actius per nombre d'habitants de la Comunitat Valenciana. Divendres tenia 125 casos actius segons dades de la Conselleria de Sanitat.

Aquesta situació es deu, principalment, a la suma de diversos factors. Fa poc més d'una setmana, al centre d'atenció a menors Las Virtudes, es va registrar un brot que va superar els 60 positius entre plantilla i interns. Després d’aquest fet, el Síndic de Greuges va anunciar que iniciaria una investigació per a aclarir les causes d'aquest gran augment.

De fet, pocs dies després, el dimecres, el municipi registrava un augment de fins al 466,67% més de casos que dues setmanes abans. Això es va corroborar encara més amb un augment de 34 casos divendres.

Onda, degoteig constant de casos

Més al nord de la Comunitat Valenciana, a la Plana Baixa, la localitat d'Onda ha vist com en l'última setmana els casos de coronavirus han augmentat considerablement. Si el dimecres de la setmana passada la Conselleria de Sanitat va anunciar 12 nous casos de coronavirus d'origen social, només dos dies després, divendres, va augmentar la xifra total en 6 més, però aquesta vegada d'origen laboral.

No obstant això, en l'última actualització de casos positius d'aquest dissabte, Onda va sumar-ne 4 més d'origen social, fins a situar-se en la xifra de 165 contagis totals al municipi des que va començar la pandèmia de coronavirus i 4 defuncions de veïns.

També et pot interessar

stats