La Vila Joiosa es planteja confinar la població si continua creixent el ritme de contagis al municipi

En l’última setmana s’han identificat 14 nous positius, que eleven a 21 els casos actius en aquesta localitat.

La Policia Local de la Vila Joiosa incrementarà aquest cap de setmana la vigilància perquè es complisquen les mesures preventives al municipi
La Policia Local de la Vila Joiosa incrementarà aquest cap de setmana la vigilància perquè es complisquen les mesures preventives al municipi / Pixabay

L’alcalde de la Vila Joiosa ha advertit que adoptarà mesures “més dràstiques”, que contemplen fins i tot el confinament de la població, si continua el ritme de contagis que ha registrat aquesta localitat de la Marina Baixa aquesta setmana. El departament de salut ha detectat que s’han duplicat els contagis en els últims dies. Mentre que en la última setmana de juliol hi havia set casos, aquesta setmana se n’han acumulat 14 nous, de manera que a hores d’ara n’hi ha, almenys, 21 casos actius, segons ha explicat l’alcalde, Andreu Verdú.

A més, segons ha afegit Verdú, molts d’aquests veïns amb Covid-19, “són asimptomàtics i no sabien que estaven infectats i han pogut continuar contagiant”. Aquesta situació ha fet que l’alcalde haja llançat l’advertiment que l’ajuntament es veurà obliga a adoptar "mesures més dràstiques, arribant a confinar a la localitat si fora necessari”.

En la mateixa línia, la directora comarcal de Salut Pública, Teresa Revilla, ha indicat que hi ha hagut "una relaxació de les mesures de distanciament social i prevenció". Per aquesta raó, la majoria dels nous contagis s'emmarquen en les reunions socials i familiars.

De fet, cinc dels últims casos diagnosticats a la Vila Joiosa estan associats a brots de caràcter social, com reunions familiars o d'amics, però la majoria "són casos aïllats on fins ara no s'ha pogut identificar el seu origen" i els rastrejadors estan "investigant-los exhaustivament".

A pesar d’aquest increment dels contagis a la Marina Baixa, en les últimes setmanes la Conselleria de Sanitat Universal només ha confirmat a la Vila Joiosa un brot amb tres casos, notificat aquest dijous. Ara bé, en municipis pròxims, com Benidorm, s’ha identificat un brot amb tres positius. Altea o l’Alfàs del Pi són altres poblacions veïnes on la setmana passada es va identificar un brot en cadascuna, amb tres i cinc afectats respectivament.

Contactes a l’espera dels resultats

Els serveis sanitaris han identificat nombrosos contactes dels contagiats de la Vila Joiosa, els quals estan pendents del resultat de les PCR. Als afectats se’ls ha informat de que “han d’estar en aïllament durant 14 dies des que van estar per última vegada amb un cas confirmat, independentment del resultat de la PCR".

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha emés un comunicat en el qual apel·la "a la responsabilitat i el civisme de la ciutadania per a frenar els contagis per coronavirus". El consistori, per la seua banda, ha incrementat la neteja i la desinfecció de parcs i zones comunes de la ciutat i la Policia Local està realitzant controls de l'ús de la mascareta entre la població, especialment els joves.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, va demanar aquest dijous públicament la col·laboració dels ajuntaments perquè extremen la vigilància i supervisen el compliment de les mesures preventives als municipis.

També et pot interessar