Vigilància policial extra per a un Cap d'Any insòlit

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil despleguen 10.000 agents per a garantir el compliment de les restriccions.

Agents de la Policia Local de València vigilen les terrasses del barri de Russafa
Agents de la Policia Local de València vigilen les terrasses del barri de Russafa / À Punt NTC

El toc de queda ha avançat les celebracions de Cap d'Any des de la mitjanit al migdia. Una situació insòlita que ha de conviure amb les mascaretes, la distància social, les reunions d'un màxim de sis persones, els aforaments limitats als locals i una nova bateria de restriccions, que prohibeix les festes amb música en directe.

La presència policial s'ha incorporat aquest migdia al paisatge de les terrasses i locals d'oci i hoteleria, on s'ha començat a celebrar, de manera anticipada, aquest final d'any insòlit, a fi de vigilar el compliment de les mesures de seguretat decretades per la Conselleria de Sanitat Universal. Les sancions poden arribar als 600.000 euros.

Als efectius de la Policia Local i l'Autonòmica els presta suport un dispositiu de més de 10.000 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. La Benemèrita vigilarà el tancament perimetral i farà batudes en partides rurals per a evitar festes en xalets que contravinguen les restriccions.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, s'ha reunit aquest dijous amb els comandaments policials per a tancar els detalls del dispositiu de seguretat. Ha demanat la màxima contundència per a garantir el compliment de les restriccions, però també “prudència, proporcionalitat i ponderació” per a evitar accions que puguen "perjudicar més que solucionar el problema", segons ha explicat a À Punt.

Calero: "Si la situació no millora hi haurà mesures dràstiques després del Nadal"

Calero apel·la a la responsabilitat de la ciutadania i alerta del risc col·lectiu dels incompliments individuals. "Estem en un moment crític. Tot el que fem ara ens repercutirà en Setmana Santa o a l'estiu, perquè si volem un estiu normal hem de comportar-nos”, ha explicat. I alerta, si la situació no millora, que “probablement després de Nadal s'hauran de prendre mesures més dràstiques”.

Les primeres hores del dispositiu han estat marcades per la normalitat. L'inspector de la Policia Local de València ha explicat als serveis informatius d'À Punt que de moment “la gent està sent bastant responsable i fa un compliment prou exhaustiu de les mesures”.

Els botellots al carrer i les festes particulars en xalets i domicilis particulars estan en el punt de mira dels agents. En la nit de dimecres, 24 hores abans de Cap d'Any, la Policia Local d'Alacant ha dissolt quatre celebracions privades i ha multat 14 persones per incomplir el toc de queda a la ciutat. L'Ajuntament ha incorporat aquesta jornada un dron per a vigilar des de l'aire el compliment de les restriccions.

També et pot interessar

stats