El Consell i la comunitat educativa acorden un inici de curs escalonat entre el 7 i l’11 de setembre

Les famílies hauran de prendre la temperatura a l'alumnat abans d'anar als centres i cada aula tindrà també un termòmetre.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic, Miquel Soler, en la reunió d'aquest divendres
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic, Miquel Soler, en la reunió d'aquest divendres / À Punt NTC

El Consell i la comunitat educativa, en una reunió telemàtica, han pactat un inici de curs escalonat entre el 7 i l’11 de setembre per aquells centres educatius que ho necessiten. El conseller d’Educació ha assegurat que aquesta mesura permetrà una major flexibilitat i adaptabilitat de les escoles als nous protocols, ja que “en cada cas els equips directius i el professorat són els màxims coneixedors de la seua pròpia realitat".

També hi ha hagut acord en el fet que s'incloga dins del protocol previst l'obligatorietat de la mascareta per als majors de sis anys, tal com van pactar el govern espanyol i les autonomies en la reunió multisectorial de sanitat i educació aquest dijous.

Una altra de les mesures acordades és que les famílies hauran de prendre la temperatura dels estudiants abans d'anar als centres però, a més, cada aula tindrà termòmetres per si cal prendre la temperatura durant la jornada. En cas que el xiquet o la xiqueta tinga febra, s’haurà de posar en marxa el protocol de coordinació amb el centre de salut de referència.

Durant la reunió s'ha evidenciat l'oposició de les tres associacions de mares i pares presents a la firma de la declaració de responsabilitat de les famílies per a no portar els xiquets amb símptomes si no es demana el mateix compromís també al professorat o a qualsevol altra persona que entre al centre. A més, les AMPA han reclamat fer proves PCR als mestres i al personal dels centres, així com la presència de servei d'infermeria.

Satisfacció pels acords sobre l'inici escolar

La comunitat educativa ha rebut amb relativa satisfacció els acords tancats amb el Ministeri d'Educació, tot i que consideren que encara queden alguns detalls que cal aclarir abans del començament del curs, entre altres, els protocols en cas de contagi o com garantir la conciliació.

Marc Candela, coordinador d'acció sindical del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià, ha remarcat que “la música sona bé”. El representant sindical ha valorat la decisió d'incloure mesures demanades com ara prendre la temperatura dels alumnes abans d'entrar als centres.

Per als pares i mares, el més important ara és que es garanteix el començament del curs i la presència a les classes. Igual com els professors, esperen més detalls en casos de contagi i continuaran demanant la reducció de ràtios per passar, si és possible, de 20 a 15 alumnes per aula. Màrius Fullana, president en funcions de la Confederació d'AMPA del País Valencià Gonzalo Anaya, ha defés la importància d'iniciar el curs. “El que pensem és que s'ha de començar. Volem transmetre un missatge de tranquil·litat, de confiança”, ha remarcat, tot i ser conscient dels temors dels progenitors.

També et pot interessar

stats