La Comunitat Valenciana va ser la primera en incompliments durant l'estat d'alarma

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van detindre 922 persones i hi va haver 104.934 propostes de sanció.

Operatiu de la Policia Local d'Alacant per a controlar l'ús obligatori de mascaretes
Operatiu de la Policia Local d'Alacant per a controlar l'ús obligatori de mascaretes / Ajuntament d'Alacant

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van detindre 922 persones a la Comunitat Valenciana per saltar-se l'estat d'alarma i van alçar 104.934 propostes de sanció, segons dades facilitades pel govern espanyol al senador de Compromís Carles Mulet en una resposta parlamentària.

La Comunitat Valenciana va ser la tercera en nombre de detencions, després d'Andalusia i de Madrid. A més, va ser també la segona en nombre de propostes de sanció, en aquest cas per darrere d'Andalusia, però per davant de Madrid (un total de 104.934 sancions, enfront de les 161.999 d'Andalusia i les 76.294 de Madrid).

A partir d'aquestes dades, en xifres relatives, la Comunitat Valenciana va ser la més incomplidora: tant Andalusia (8,4 milions d'habitants) com Madrid (6,6 milions) tenen un nombre d'habitants molt superior als cinc milions de les comarques valencianes, segons l'INE, per la qual cosa és lògic que siga superior el seu nombre absolut de detencions i incompliments o, cosa que és el mateix, no és lògic que amb menys milions d'habitants, les detencions i sancions a València siguen comparables a les seues.

Les dades de Catalunya i el País Basc no s’han tingut en compte, perquè la competència en matèria de seguretat la tenen les seues policies autonòmiques. A tot Espanya, les forces de seguretat de l'Estat van detindre 5.286 persones per saltar-se l'estat d'alarma i van alçar 624.846 propostes de sanció, segons les dades facilitades pel govern, recaptades per l'executiu fins al 20 de juny.

També et pot interessar

stats