VíDEO | Sanitat alerta sobre reunions familiars o socials com a factors de "l'acceleració" dels contagis

La consellera de Sanitat Universal apel·la a la responsabilitat individual abans de prendre mesures restrictives.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la roda de premsa d'aquest dimarts

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat aquest dimarts que el Consell apel·la a la responsabilitat individual abans de prendre alguna mesura més restrictiva en relació amb l’evolució de la pandèmia. Així ho ha indicat Barceló a preguntes dels mitjans sobre si la Generalitat valora aprovar algun tipus de restricció en les reunions socials o en l’oci nocturn arran dels brots que s’estan produint. Al respecte, ha dit que mostra preocupació pels quatre factors que estan provocant "l'acceleració" dels contagis en els últims 14 dies. Segons ha explicat son la mobilitat, l'oci nocturn, les reunions familiars i les terrasses.

En els últims 14 dies, el 45% dels contagis estan relacionats amb l’àmbit social. D’aquests el 22,6 pertanyen a reunions de familiars d’amics i el mateix percentatge corresponen a espais d’oci.

Destaca també que dels nous contagis de les últimes dos setmanes, vora el 50% tenen una edat compresa entre 15 i 34 anys, el 31% entre 35 i 64 anys, mentre que el 20% restant són majors i menors de les edats indicades anteriorment.

Barceló ha incidit en les trobades familiars o de tipus social, on ha indicat que hi ha un excés de confiança i s’està abaixant la guàrdia. “Les reunions poden celebrar-se però només si seguim mantenint les mesures i es respecta el nombre de persones que hi assisteixen”, ha manifestat. En aquest sentit, ha recomanat que en aquestes trobades s’utilitze la mascareta sempre que els assistents no habiten en el mateix domicili.

Durant la seua intervenció, la titular de Sanitat ha insistit en la rellevància de no relaxar-se, tindre cura de les mesures de seguretat i ser “solidaris” per a aconseguir contindre el nou repunt de casos. “Demane que seguim fent un esforç més”, ha incidit.

PCR per als assistents de les discoteques de València

La consellera ha anunciat que Salut Pública ha posat en marxa un dispositiu per a fer tests PCR a totes aquelles persones que van assistir el 23 i 24 de juliol a les discoteques de València Mya i L’Umbracle després de detectar-s’hi dos brots. Els centres d’oci nocturn seran els que es posen en contacte amb els assistents per indicar-los quan i on hauran de fer-se les proves.

També et pot interessar

stats