Els viatgers internacionals hauran de guardar quarantena de 14 dies després d'entrar a Espanya

La mesura s'aplicarà a partir del 15 de maig i estarà en vigor durant l'estat d'alarma i les possibles pròrrogues.

Imatge de portada: Arribada de turistes en avió | Arxiu
12 de maig 2020 - 09:29

El govern espanyol ha decidit que els viatgers internacionals que arriben al país a partir del 15 de maig hauran de guardar una quarantena de 14 dies. En línia amb el que han decidit prèviament altres països europeus, l'executiu presidit per Pedro Sánchez ha publicat una orde del Ministeri de Sanitat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que estarà en vigor durant l'estat d'alarma decretat pel coronavirus i les possibles pròrrogues.

El govern explica en aquesta orde que "la favorable evolució de la situació epidemiològica" a Espanya i l'inici de la desescalada "fan necessari reforçar les mesures de control, de tal forma que, tenint present la distribució mundial del virus i sobre la base del principi de precaució, es considera necessari aplicar a les persones que procedisquen de l'estranger la necessitat de realitzar una quarantena durant 14 dies".

L'orde de Sanitat detalla que al llarg de la quarantena, els viatgers arribats a Espanya hauran de romandre en el domicili o allotjament, i limitaran els desplaçaments a l'adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres, serveis i establiments sanitaris, i altres desplaçaments per motius de força major o situació de necessitat. En tots serà obligatori l'ús de mascareta.

Les agències de viatges, operadors turístics i companyies de transport hauran d'informar sobre la nova regulació a tota la clientela que vulga viatjar a Espanya. I les companyies aèries hauran de facilitar un formulari de salut pública (Passenger Location Card) que haurà de portar el viatger quan arribe al país.

També et pot interessar

stats