Les veus expertes consideren que el pla de vacunació "no és viable"

Asseguren que és necessari contractar més professionals per a assolir el ritme plantejat per Sanitat.

Una dona rep la vacuna de la Covid-19

Ni el sindicat majoritari d'infermeria, ni les associacions de metges d'atenció primària consideren a dia de hui viable el ritme del pla de vacunació que la Conselleria de Sanitat Universal va anunciar aquest dilluns, segons el qual al començament de la setmana s'hauria administrat la vacuna a totes les persones residents en centres de majors i als i les professionals que hi treballen.

Així, entre dilluns i dimarts de la setmana que ve, Sanitat espera haver vacunat unes 45.000 persones, de les quals ja s'haurien vacunat actualment prop de 5.000. Per a assolir aquest objectiu cal augmentar les vacunacions diàries a 5.000, un ritme que, ni el sindicat majoritari d'infermeria ni les associacions de metges d'atenció primària, consideren viable.

María José García, representant del sindicat d'infermeria Satse, ha explicat a À Punt que "sense reforçar el nombre de personal d'infermeria és impossible satisfer la demanda" per a tindre totes aquestes persones vacunades a principis de la setmana que ve. Mentre que Maria Adsuar, de la Societat Valenciana de Medicina Familiar ha assegurat que és un ritme de treball "totalment inassumible" perquè a penes aconsegueixen assumir la faena diària.

També et pot interessar

stats