El Verger vota si demana la dimissió de l’alcalde per haver-se vacunat abans d’hora

El ple municipal votarà una reprovació al socialista Ximo Coll, vacunat sense ser grup de risc.

L'alcalde del Verger Ximo Coll
L'alcalde del Verger Ximo Coll / Europa Press.

El ple municipal del Verger (Marina Alta) votarà aquest dimarts si reprova l’alcalde, el socialista Ximo Coll, per haver-se vacunat abans d’hora i sense pertànyer a cap dels grups de risc. Coll va admetre que es va vacunar, juntament amb la seua dona (l’alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, també del PSPV). Tant ell com Vives defensaren haver-se posat les dosis perquè havien sobrat i anaven a perdre’s per no poder ser injectades al personal a qui anaven dirigides.

El PSPV ha obert expedient als dos alcaldes, juntament amb l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, i la Conselleria de Sanitat investiga aquesta vacunació, junt amb la d’almenys 150 persones més d’altres municipis. El PSOE ha obert expedient a Coll i a Vives i els ha suspés cautelarment de militància.

El ple extraordinari és a les 12:00 hores i porta per únic punt de l’orde del dia la dimissió de l’alcalde del Verger.

L'alcalde del Verger, Ximo Coll, i l'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, van demanar disculpes a través d’un comunicat en què manifestaven que sempre han cregut actuar “seguint estrictament el protocol elaborat per la sanitat valenciana”, però que volien demanar disculpes a tots els que es puguen haver sentit ofesos “a la vista del rebombori que s'ha armat per haver acceptat rebre les dosis”.

“En cap moment vam actuar de mala fe i els responsables de l’àrea de salut ens van garantir que totes les persones contemplades en el protocol ja havien rebut les dosis corresponents, i que les que ens oferien eren les dosis sobrants”, han dit.

També et pot interessar