Els venedors del mercat ambulant de Xàbia es planten per la rigidesa de les normes de la nova normalitat

L'Ajuntament només deixa accedir al recinte el 50% de les parades, que s'han d'alternar setmanalment, però els comerciants denuncien que no és rendible.

Una imatge de la protesta dels comerciants, hui, a Xàbia
Una imatge de la protesta dels comerciants, hui, a Xàbia

Els venedors de roba i tèxtil del mercat ambulant de Xàbia s'han plantat aquest dijous i no muntaran les paradetes com a protesta per la rigidesa de les normes que hi cal aplicar per la nova normalitat. Com cada dijous, els comerciants havien d'instal·lar les parades al mercat però hui no ho han fet en senyal de protesta. Estan en total desacord amb les mesures decretades per l'Ajuntament per a poder desenvolupar l'activitat de venda ambulant després de la crisi sanitària. Hi ha prevista a hores d'ara una concentració en aquest municipi.

Fins ara els venedors oferien els seus productes en tres punts diferents de la localitat. Ara, l'Ajuntament els concentra en un únic punt, per tal de poder controlar l'aforament, i només deixa treballar el 50% de l'oferta cada setmana. Els comerciants denuncien que la mesura no és rendible econòmicament. "No podem treballar dues voltes al mes a Xàbia", ha resumit un representant del col·lectiu en la ràdio d'À Punt. Els comerciants expliquen que han plantejat a l'Ajuntament propostes alternatives a aquesta decisió, com també han fet en altres municipis, però han sigut rebutjades. "Reivindiquem el nostre lloc de treball", ha afegit un segon comerciant.

El col·lectiu espera poder reunir-se amb l'alcalde del municipi. Els comerciants ambulants esperen arribar a un acord amb l'Ajuntament de Xàbia perquè totes les parades puguen treballar i, almenys, aprofitar la campanya estival, ja que han tingut grans pèrdues econòmiques per la crisi sanitària del coronavirus.

La regidora de Comerç de Xàbia, Marta Bañuls, ha explicat a À Punt que el consistori ha estudiat totes les opcions possibles, també les proposades pel col·lectiu de comerciants, per a combinar el treball dels venedors ambulants amb la seguretat. Finalment, s'ha decidit concentrar totes les parades a la ubicació més gran de les tres que habitualment té aquest tipus de venda. “Per a nosaltres el més important és la salut col·lectiva i aquesta és la solució que hem trobat per a donar cabuda a les mesures sanitàries”, ha remarcat Bañuls.

També et pot interessar

stats