Les vendes de taulell cauen un 11,3% fins a juny

La crisi generada per la Covid-19 ha fet caure un sector que demana més injecció d'ajudes per mantindre la solvència.

Fàbrica de taulell, en una imatge d'arxiu
Fàbrica de taulell, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La patronal del sector del taulell Ascer ha celebrat la seua assemblea general per a fer balanç del primer semestre de l'any marcat per la crisi del coronavirus. El president d'Ascer, Vicente Nomdedeu, ha assenyalat que fins al mes de juny les vendes de taulell espanyol han caigut un 11,3% respecte al mateix període de l'any passat.

No són xifres positives per al sector però sí que milloren, i molt, les caigudes de les vendes d'abril i maig, que van arribar a superar el 50%.

Celebrada a la seu d'Ascer a Castelló, l'assemblea de la patronal taulellera ha fet balanç de la gestió de la crisi generada per la Covid-19 i han plantejat els desafiaments a què s'enfronta la indústria taulellera davant la nova conjuntura econòmica que deixa la pandèmia.

Per la seua part, el secretari general d'Ascer, Alberto Echavarría, ha destacat que el sector tauleller no va deixar de treballar tot i la paralització i confinament total del país, ja que el taulell continuà atenent els seus compromís comercials i va reprendre l'activitat productiva inclús abans que altres activitats.

El presidente d'Ascer ha puntualitzat que la parada total del país "i la prolongada situació de confinament ha generat una disrupció mai vista en l'activitat i l'ocupació". Durant els pròxims mesos, "se'ns fa impredictible conéixer com es mantindran els ritmes de consum del taulell ceràmic".

Pel que fa als desafiaments de la indústria, el president d'Ascer ha destacat, en el pla economicofinancer, la necessitat que se seguisca injectant liquiditat a les empreses amb mesures directes, àgils i de fàcil accés ja que la indústria necessitarà més suport per a afrontar els pròxims mesos i cal garantir-ne la solvència.

També et pot interessar

stats