Les vendes de la indústria s'enfonsen a l'abril un 47,1% per l'aturada de l'activitat

El sector serveis registra una caiguda de la facturació del 37,1%, que, al conjunt de l'Estat, arriba al 41,4%.

El sector automobilístic és el que s'ha vist més afectat amb una baixada interanual del 90,5% a l'abril
El sector automobilístic és el que s'ha vist més afectat amb una baixada interanual del 90,5% a l'abril / Europa Press

La facturació de la indústria s'ha desplomat a l'abril un 47,1% a la Comunitat Valenciana en taxa interanual, la més gran de tota la sèrie històrica. Aquest descens la situa com a la quarta autonomia que registra la caiguda més gran. Una davallada a causa de la crisi de la Covid-19 que va provocar la declaració de l'estat d'alarma i l'entrada en vigor, durant dues setmanes, del permís retribuït recuperable per a treballadors no essencials, la qual cosa va donar lloc a la quasi total paralització de la indústria en la primera meitat d'abril.

En el conjunt d'Espanya, la xifra de negocis en la indústria ha disminuït l'abril de 2020 respecte a abril de 2019 en un 40,8%, segons publica aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El sector automobilístic és el que s'ha vist més afectat per aquestes circumstàncies, amb una baixada interanual del 90,5%. Destaca també el descens del 72,1% del sector de l'energia.

La situació de confinament de les llars ha provocat una reducció de la demanda de molts productes. La confecció de peces de vestir, la indústria del cuir i calçat i la fabricació de mobles són les que més han acusat aquest fet, amb descensos en la seua xifra de negocis superiors al 70%.

Major caiguda històrica a Espanya en el sector serveis

D'altra banda, el sector terciari ha registrat a la Comunitat Valenciana un descens en la facturació del 37,1% a l'abril respecte al mateix mes de 2019, la més gran de tota la sèrie històrica, segons ha informat l'INE. A Espanya, la caiguda és del 41,4% a l'abril, també la més gran de tota la sèrie. Duplica, de fet, la pitjor caiguda registrada en la crisi de 2009 (-20,6%).

Per sectors, les reculades més grans han sigut per a les activitats relacionades amb el turisme. Així, els serveis d'allotjaments, de menjar i beguda i les agències de viatges han retallat les seues vendes més d'un 90% respecte a abril de 2019.

Les dades de l'INE reflecteixen que l'ocupació en el sector serveis va retrocedir en el quart mes de l'any un 5,5% en taxa interanual, la seua major caiguda des de setembre de 2009.

També et pot interessar

stats