Les vendes d’automòbils no es recuperaran, almenys, fins a principi de 2021

La patronal de concessionaris xifra les pèrdues en vora 2.500 milions d’euros per a 2020.

Diversos cotxes exposats en un concessionari
Diversos cotxes exposats en un concessionari

El sector de l’automòbil està registrant mínims històrics a causa de la crisi del coronavirus. El director de Comunicació de Faconauto, la patronal dels concessionaris, Raúl Morales, ha explicat a Les Notícies del Matí d'À Punt Mèdia, que a Espanya ja s’han deixat de vendre aproximadament prop de 45.000 unitats del que es comercialitza en una situació normal. Un 5% d’aquesta quantitat, ha explicat, pertany a les vendes a la Comunitat Valenciana. Morales s’ha mostrat preocupat perquè en el mes d’abril només s’han matriculat 583 cotxes, el que representa una caiguda del 93% respecte al mateix mes de 2019. Al març la baixada ja va ser del 69,3% i la comercialització de turismes va disminuir un 67,5%.

El sector de l’automòbil ha xifrat les pèrdues de facturació en vora 2.500 milions d’euros en tot l’Estat si es mantenen els concessionaris tancats dos mesos. I això, sense comptar les pèrdues per falta de matriculacions. Morales ha assenyalat que, en un any normal, les facturacions totals oscil·len al voltant dels 40.000 milions d’euros.

Les millors previsions estimen que no s’arribarà a un 90% de l’activitat que hi havia abans de la crisi almenys fins al gener de 2021. Aquesta situació ha fet que ja estiguen treballant en un pla de xoc per a intentar incentivar-ne la demanda. Com que s’espera que les vendes caiguen un 35% enguany, no descarten importar les mesures que ja s’estan implementant a la Xina. Al país asiàtic, on ja estan oberts els concessionaris, o a Alemanya, que obriran la pròxima setmana; estan duent a terme una política agressiva de descomptes per a augmentar les vendes en el curt termini.

El mercat de segona mà se “salva”, de moment

El director de comunicació de Faconauto ha explicat que, de moment, una de les xifres més positives, és que el mercat dels automòbils de segona mà, només s’ha vist afectat per una rebaixa del 35%. Encara així, Morales creu que si la situació continua com fins ara, aquest mercat també s’afeblirà seriosament.

També et pot interessar

stats