Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els vehicles que havien de passar la ITV durant l'estat d'alarma tenen entre 90 i 255 dies de pròrroga

10 min.

El president d'Aecova, l'Associació d'Entitats Concessionàries de la Comunitat Valenciana, per a la ITV, Manuel Trigo, ha confirmat a Les notícies del matí l'ampliació del període perquè els vehicles passen la inspecció tècnica i, per tant, ha indicat que els conductors han d'estar "tranquils perquè és automàtica". "S'està prolongant la data de caducitat que tenien els vehicles de tal manera que poden continuar circulant".

Així, aquells que havien de passar aquesta revisió durant l'estat d'alarma, tenen 30 dies des de la seua data de caducitat més 15 dies per cada setmana que han estat dins de l'estat d'alarma. Depén de la data, la pròrroga pot estar entre els 90 i els 255 dies, segons Trigo.

D'altra banda, el govern va aprovar el passat 7 de juliol una pròrroga de tres mesos dels certificats de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) el venciment de la qual s'haja produït entre el 21 de juny i el 31 d'agost, donant prioritat a transportistes i professionals. Segons el president d'Aecova, "hi ha marge de sobra i tots els concessionaris han adaptat la seua capacitat productiva per a donar cabuda a tots els vehicles en aquests terminis".

Amb aquestes mesures es vol ajudar a fer que els centres on es fan les inspeccions tècniques de vehicles puguen donar l'abast i revisar als vehicles acumulats durant la pandèmia. Una situació que s'afegeix al fet que durant els mesos de juny o juliol habitualment les ITV estan abarrotades perquè, segons Trigo, són els mesos "amb més matriculacions" de vehicles particulars.

Contingut no disponible
stats