La variant britànica del coronavirus podria estar ja a la Comunitat Valenciana

El govern de la Comunitat de Madrid ha confirmat aquest dissabte els primers quatre casos i està estudiant-ne tres més.

L'aeroport de Madrid-Barajas

La nova variant del coronavirus detactada al Regne Unit ja ha arribat a Espanya. A la Comunitat Valenciana podria haver arribat també, però les veus expertes creuen que no és motiu d'alarma ni de reforçar les precaucions. Falten els resultats que ho confirmen, però la facilitat del virus per a estendre's fa pensar que la nova variant ja està ací.

La Comunitat de Madrid ha confirmat aquest dissabte quatre casos de la soca del coronavirus identificada al sud-est d'Anglaterra. Altres tres casos s'estan estudiant actualment i s'espera tindre els resultats entre dimarts i dimecres.

El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha assegurat que els quatre casos confirmats estan relacionats amb vols procedents del Regne Unit i que "han entrat per l'aeroport de Madrid-Barajas".

El viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, ha explicat que dijous de la setmana passada un ciutadà va notificar el seu positiu en un test d'antígens i que l'endemà tres familiars van presentar símptomes i les proves diagnòstiques van confirmar els contagis.

El responsable de sanitat madrileny ha emfasitzat que, tot i que aquesta soca és "més transmissible", no genera casos clínics més greus.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha denunciat la "irresponsabilitat" del president espanyol, Pedro Sánchez, a qui acusa d'haver convertit l'aeroport de Madrid-Barajas en un "colador de casos contagiosos."

Creix la llista de països per on s'estén la nova soca

La llista de països on s'han detectat casos de la nova soca de la Covid-19 és cada vegada més extensa. Itàlia ha sumat aquest dissabte 6 postius, França un i Suïssa tres. Tots els afectats tenen una cosa en comú: en les últimes setmanes han estat al Regne Unit.

El Japó, amb 5 pacients de la nova variant, tanca les fronteres als estrangers a partir de dilluns. La mesura estarà en vigor fins a finals de gener. Prèviament, la mutació del virus s'havia identificat a Alemanya, Holanda, Dinamarca i Austràlia.

Què sabem de la variant britànica del coronavirus?

Les veus expertes consultades per À Punt Notícies coincideixen que no se sap exactament com s'ha originat la nova variant, notificada pel Regne Unit el passat dissabte i que s'ha relacionat amb un augment significatiu del nombre de contagis al sud-est d'Anglaterra.

Davant l'amenaça d'aquesta soca, molt més contagiosa que la primigènia, nombrosos països de la Unió Europea van tancar el trànsit aeri amb el Regne Unit. El govern espanyol va decidir suspendre els vols d'entrada amb les illes britàniques aquest dimarts. La limitació, però, no afecta la ciutadania espanyola o resident.

També et pot interessar

stats