La Vall d’Alba farà vora mig miler de tests a alumnat i professorat per a detectar-hi contagis

Les proves se faran abans de començar el curs a l'escola infantil, primària, ESO i batxiller i seran voluntàries.

Panoràmica de la Vall d'Alba, municipi que iniciarà en breu les proves PCR per a alumnat i professorat que inicie el curs en setembre
Panoràmica de la Vall d'Alba, municipi que iniciarà en breu les proves PCR per a alumnat i professorat que inicie el curs en setembre / Ajuntament de la Vall d'Alba

L’alumnat i el professorat de la Vall d’Alba (Plana Alta) se sotmetrà, voluntàriament, a tests sereològics abans de començar el curs escolar per tal de tindre les millors garanties de seguretat sanitària. Aquestes proves, que pretenen detectar possibles positius de coronavirus, les assumirà l’Ajuntament, segons ha anunciat aquest dijous l’alcaldessa, Marta Barrachina. Està previst fer-ne vora 500 proves.

Tot i no ser una competència municipal la detecció de nous contagis, el consistori vol contribuir i posar tots els mitjans possibles perquè tornar a l’escola siga el més segura possible per a tota la comunitat educativa.

En els pròxims dies es concretaran les dates, com i on es faran les proves PCR que, tot i ser voluntàries, des de l’Ajuntament animen a fer-se-les: "Apel·lem a la comunitat perquè siguen el més majoritàries possibles, per a evitar que el virus entre a les aules".

Oferiran una “radiografia” de la situació sanitària

L'equip de govern preveu fer 270 test als alumnes del CEIP l’Albea, 30 proves per als docents i 12 al personal del menjador. A més, es faran altres 29 test als alumnes de l'escola infantil municipal i altres 130 anàlisis als alumnes d'ESO i Batxillerat de l'IES Vall d'Alba i que estan censats al municipi.

Segons ha expressat l’alcaldessa, la detecció precoç de nous casos "és essencial per a poder tindre una radiografia de quina és la situació i previndre possibles casos de persones contagiades asimptomàtiques, que després puguen ser vectors de transmissió del virus".

També et pot interessar

stats