València retrà homenatge a les víctimes de la Covid-19 amb un concert i focs artificials blancs

Serà el 23 de juliol a la plaça de l’Ajuntament, en un acte cívic obert a la ciutadania.

Façana de l'Ajuntament de València durant la pandèmia del coronavirus
Façana de l'Ajuntament de València durant la pandèmia del coronavirus / Europa Press

La ciutat de València farà el dijous 23 de juliol a les 21:30 hores un acte cívic d’homenatge a les víctimes de la Covid-19, les seues famílies i els serveis essencials que no han deixat de treballar durant la crisi sociosanitària, i que “han fet possible que l’atenció i l’ajuda haja continuat funcionant”, segons ha anunciat aquest divendres l’alcalde, Joan Ribó.

La plaça de l’Ajuntament serà l’escenari que acollirà el reconeixement públic, una vegada concloses les obres de conversió en zona de vianants que estan en marxa, i serà un acte obert a tota la ciutadania, mantenint les mesures de seguretat i distància social.

L'homenatge consistirà en un concert de l’Orquestra de València, sota la batuta del director titular, Ramón Tebar, i amb la participació d’una cantant solista del Cor de la Generalitat. A més, es dispararan focs artificials simultanis des de la plaça de l’Ajuntament, des dels caps de sectors fallers i des dels pobles de València, que ompliran el cel de la ciutat de palmeres blanques.

La façana de l'ajuntament també s’il·luminarà de blanc, igual com l’edifici de Correus, l’Ateneu Mercantil i el Teatre Rialto, que han confirmat la seua participació i el suport a l’hora de donar una imatge comuna a l’acte de respecte i distinció de les víctimes de la pandèmia i als serveis essencials.

A més, en la pàgina web municipal www.valencia.es s’obrirà un memorial específic, perquè qui ho desitge puga deixar plasmades les seues aportacions, records, expressions de duel, afecte i sentiment.

La decisió de fer un homenatge a les víctimes i serveis essencials la va acordar la comissió de reconstrucció de la corporació aquesta setmana, amb el vot a favor de tots els grups municipals presents en el ple extraordinari de dimarts.

També et pot interessar

stats