València obrirà diumenge parcs i jardins perquè els menors hi puguen passejar

Alacant, Castelló i Elx mantenen les restriccions i adverteixen que la policia vigilarà que es complisca la normativa.

Imatge d'arxiu del nou jardí de Rubén Darío a València

Els parcs i jardins de la ciutat de València s'obriran a partir d’aquest diumenge, coincidint amb el desconfinament parcial per als xiquets i xiquetes, que podran eixir a passejar entre les 9 i les 21 hores, sempre acompanyats d’un adult.

Així ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter l’alcalde de València, Joan Ribó, després de la Comissió de Seguiment de la crisi de la Covid-19 i a la Junta de Govern Local.

Els espais també estaran oberts de 9 a 21 h, tal i com marca la normativa i hi haurà cartells en què es recordaran les mesures de seguretat i higiene que s'han de prendre. Tot i això, des del consistori supediten la mesura a la possibilitat que el Ministeri de Sanitat no indique el fet contrari.

En una entrevista a la ràdio d’À Punt, el vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha assegurat que els parcs són espais oberts on sovint es pot mantinde millor la distància personal que als carrers. A més, ha incidit que els espais de joc infantil, així com les zones esportives d’adults, romandran tancades perquè l’ús pot comportar un alt risc de contagi.

Campillo ha apel·lat a la responsabilitat dels adults perquè complisquen la normativa i ha recordat que la policia local en qualsevol moment pot demanar-los la documentació i imposar sancions en cas que s’incomplisca amb el que s'ha ordenat.

Alacant no permetrà accedir als parcs que continuen tancats

La Policia Local d'Alacant ha revisat aquest divendres els parcs i jardins de la ciutat per a comprovar que estan tancats i impedir l'accés amb cinta policial.

A més, diumenge posaran en marxa un dispositiu especial per a previndre que no hi haja concentracions o aglomeracions de famílies i que es mantenen les distàncies preventives de seguretat.

A Castelló només tanca el parc Pinar del Grau

Pel que fa a Castelló, mantindrà els parcs es mantindran oberts, com ho estaven fins ara, però restringiran l’accés a les zones de jocs infantils. Únicament quedarà tancat el parc del Pinar del Grau de Castelló.

Elx, rigorosa en el confinament

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha assenyalat que és important continuar sent rigorosos en el compliment del confinament i de la baixa mobilitat. “L'obertura del pròxim diumenge no ha de significar una relaxació”, ha assegurat. En aquest sentit, ha remarcat que les forces i cossos de seguretat de l’Estat seguiran “complint la seua funció dissuasiva”.

També et pot interessar

stats